2.392 engelli ataması ne zaman, kura tarihi belli mi? EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM ile EKPSS yerleştirme sonuçları!

Engelli Kamu Personeli Yerleştirme (EKPSS) başvuruları sona ererken, adaylar heyecanla tercih sonuçlarını bekliyor. 10 Ocak'ta başlayan başvurular, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden alındı. Bu kapsamda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolar için ayrı ayrı belirlenen EKPSS puanları kullanılacak. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? 2.392 engelli ataması ne zaman yapılacak, kura tarihi belli mi? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 22 Ocak 2024, 14:31 Güncelleme 22 Ocak 2024, 14:32
2.392 engelli ataması ne zaman, kura tarihi belli mi? EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM ile EKPSS yerleştirme sonuçları!

İÇİNDEKİLER

EKPSS başvuruları, 10 Ocak tarihinde başlamış ve belirlenen tarihler arasında adaylar tarafından tamamlanmıştır. Başvuruların alınmasının ardından, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2, ve lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanlarıyla adayların değerlendirme işlemi gerçekleştirilecektir.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş daha önce yaptığı açıklamada yeni yıl ile beraber 2 bin 392 engellinin atamasının yapılacağı müjdesini vermişti.

Buna göre tercih sonuçlarının şubat başı gibi açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

EKPSS KONTENJAN VE TABAN PUANLAR

EKPSS KADROLAR VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS ATAMALARI NE ZAMAN?

Bakan Göktaş, son 21 yılda kamuda engelli memur sayısını tam 12 kat artırdıklarını belirterek, "68 bin 108 engelli vatandaşımızı kendileri için uygun olan kadrolara atadık. Bu yıl şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşımızın atamalarını gerçekleştirmiştik. Yeni yılın ilk ayında 2 bin 392 engelli atamasını da gerçekleştireceğimizin müjdesini milletimizle paylaşmak isterim" açıklamasında bulundu.

2024 EKPSS SINAVI NE ZAMAN?
2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da gerçekleşecek.