ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2023-2024! MEB 60 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı? Branş dağılımı, kontenjanlar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, her yıl Ekim ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda hangi branşlarda kaç öğretmen ihtiyacı olduğunun belirlendiğini ve şu anda bu ihtiyacın 60 binin üzerinde olduğunu ifade etti. Bu kapsamda atamaların ne zaman yapılacağı merak edildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 08:21 Güncelleme 10 Ekim 2023, 08:21
ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2023-2024! MEB 60 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı? Branş dağılımı, kontenjanlar...

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu, bu gelişme öğretmen adayları ve eğitim camiası tarafından büyük bir merakla bekleniyordu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Her yıl Ekim ayı itibariyle hangi branştan kaç tane öğretmen eksiğimizin olduğu belli olmuş olur. Şu andaki rakamlar 60 binin üzerinde. Şu anda bu rakam en son norm hesaplamasına göre yapılmış rakamlar. Bizim ihtiyacımız, eksiğimiz 60 bin civarında.

Benim arzum, isteğim şuydu. Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da ilgili bakanlarla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

"68 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACIMIZ VAR"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen ihtiyacı şu kadardır demek doğru değil. Söyleyeceğimiz rakamlar yaklaşık rakamlardır. Her yıl takvim yılı sonunda hesap yapıyoruz. 68 bin öğretmen ihtiyacımız var dediğimizde yıl sonu bunun değişmesi gerekiyor.

Şu an 68 bin öğretmene ihtiyacımız var. Norm güncellemesi yapıyoruz, müfredat da bununla beraber yürüyor. Ders sayısı azaldığında otomatik olarak öğretmen ihtiyacı da buna göre belirleniyor. Ders sayısı azalınca öğretmen ihtiyacı da azalıyor. Dolayısıyla sürekli güncelleme yapıyoruz." ifadelerini kullandu.

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2023

Bakan Tekin, "Sayın cumhurbaşkanımız da bize çok destek oldu; biz öğretmen ihtiyacımızı bu eğitim öğretim başına yetiştiremedik, bahar yılı başında yeni atanan bir grup öğretmenle eğitim ve öğretime başlayacağız. Ekim ayı içerisinde kaç kişi alınacağını ilan edip, şubat ayında yeni öğretmen arkadaşlarımızı dahil edeceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMALARI HANGİ BRANŞLARDA YAPILACAK?

Önümüzdeki dönemde yapacağımız yeniliklerle birlikte yabancı dilde ihtiyacımız var, özellikle öğretmen temininde zorluk yaşadığımız alanlardan biri özel sınıf öğretmenliği, sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmenliği diye sıralama böyle devam ediyor." dedi.