PMYO mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2023? Polislik sözlü sınav sonuç sorgulama ekranı (pa.edu.tr)

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mülakatlarına katılan adaylar, sonuçlarını heyecanla beklemeye devam ediyorlar. 31 Temmuz ile 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşen başvuru süreci sonrasında, adaylar PMYO mülakatlarına girmiş ve şimdi sonuçları öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 07:51 Güncelleme 19 Eylül 2023, 08:18
PMYO mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2023? Polislik sözlü sınav sonuç sorgulama ekranı pa.edu.tr

İÇİNDEKİLER

2023 Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) sözlü sınav sonuçları merakla bekleniyor. PMYO mülakat sınavlarına katılan binlerce aday, sonuçları öğrenmek için sabırsızlanıyor. İşte son gelişmeler...

PMYO MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PMYO sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları sınav işlemleri sona erdikten sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacaktır.

Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Sınav sonuçları hakkında açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.

Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar PMYO Giriş Yönetmeliği gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara "0" sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu, başarısız adaylar hakkında "Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavı aşamasına geçemezler.