104. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? EGM 2023 ÖGG Özel Güvenlik sınav sonuçları sorgulama ekranı!

ÖGG sınav sonuçları gündemde adaylar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Özel Güvenlik Sınavı'na giren binlerce aday sınav sonucunu merak ederken bir yandan da soru ve cevap anahtarını araştırıyor. Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. yenileme eğitimi sınavının sonuçları Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın internet sitesinden sorgulanabiliyor. İşte Özel Güvenlik sınavı soru ve cevap anahtarı ve sınav sonuç tarihi...

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 08:07 Güncelleme 07 Eylül 2023, 08:11
104. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? EGM 2023 ÖGG Özel Güvenlik sınav sonuçları sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

104. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı 26 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Sınavın ardından gözler sınav sonuçları ve soru ve cevap anahtarına çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenen ÖGG sınavından 70 ve üzeri puan alan adaylar sınavı kazanır. İşte sınava dair bilgiler...

ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. yenileme eğitimi sınav sonuçları yapılacak değerlendirme sonrası 15 Eylül 2023 tarihinde ilan edilecek.

2023 ÖGG SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI

104. DÖNEM ÖZEL GÜVENLİK SINAVI SORULARI VE CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIKLARI YAYINLANDI

Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. Yenileme Eğitimi Sınavı soruları cevap anahtarı kitapçıkları https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik üzerinden yayınlandı. Sınav soru ve cevapları A ve B kitapçıklarını olarak görüntülenebiliyor.

ÖGG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL GÜVENLİK OLMA ŞARTLARI

Silahlı ya da silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek bazı şartlara bağlanmıştır ve bu şartları sağlayamayan kişiler özel güvenlik eğitimi alamamakta ve sınavlara girememektedirler. 2023 Özel güvenlik olma şartları şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Silahsız görev yapabilmek için 18, silahlı olarak görev yapabilmek içinse 21 yaşını doldurmuş olmak.

Silahsız olarak görev yapacaklar için ilkokul ya da ortaöğretim; silahlı olarak görev yapacaklar içinse en az lise ya da dengi bir okuldan mezun olmak.

Ağır hapis ya da 6 aydan fazla hapse mahkûm olmamak ve affa uğrasa da rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, uyuşturucu madde kullanımı gibi suçlardan hüküm giymemek.

Kamu haklarından mahrum bırakılmış olmamak.

Özel güvenlik görevinin yapılmasına engel olacak bir sağlık sorununa sahip olmamak.

İlgili kurumlar tarafından verilen özel güvenlik görevlisi eğitimini başarı ile tamamlamak.