MEBBİS eş durumu tercih ekranı! MEB eş durumu tercihi açıldı mı, nasıl yapılır? İşte kontenjanlar...

2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eş durumu tayinleri için başvuruların ve tercihlerin ne zaman yapılacağı konusunda merak konusu olan öğretmenler için önemli açıklamalar yaptı. MEBBİS özür grubu atama takvimi büyük bir ilgiyle takip edilirken, eş durumu sebebiyle tayin isteyen öğretmenlerin süreç içerisinde geçmesi gereken aşamalar da netleşti. Peki, MEBBİS eş durumu tercihleri açıldı mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 19:01 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 19:01
MEBBİS eş durumu tercih ekranı! MEB eş durumu tercihi açıldı mı, nasıl yapılır? İşte kontenjanlar...

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 yılı özür grubu atama takvimini açıkladı. Özellikle eş durumu sebebiyle tayin isteyen öğretmenlerin dikkatle beklediği tarihler belirlendi.

MEBBİS EŞ DURUMU TERCİH EKRANI

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

MEB, özür grubu atamaları için başvuru sürecinin 7 - 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu. Öğretmenler, bu süreçte mazeretleri doğrultusunda görev yerlerinden ayrılma taleplerini iletebilecekler.

TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

Başvuruların ardından tercih aşaması 17 - 21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenler, atanmak istedikleri iller ve okulları tercihlerine göre sıralayacaklar.

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Tercihlerin değerlendirilmesinin ardından atama sonuçları 23 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Öğretmenler, atandıkları yerleri bu tarihte öğrenebilecekler.

Ataması yapılan öğretmenler için tebligat ve ilişik kesme işlemleri 24 Ağustos itibariyle başlayacak. Bu tarihten itibaren atama sonuçları resmi olarak duyurulmuş olacak.

EŞ DURUMU VE İÇ İLLERDE YER DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Eş durumu tayinleri için öğretmenler iki aşamalı bir süreç izleyecekler. İlk aşamada, öğretmenler MEBBİS üzerinden Elektronik Başvuru Formunu doldurarak atanmak istedikleri illeri belirleyecekler. İkinci aşamada ise tercihlerini yaparak atanmak istedikleri okulları belirleyecekler.

Ayrıca, iç illerde yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenler de mazeretlerinin bulunduğu ilde veya ilçede tercihlerini yapabilecekler. Büyükşehir statüsündeki illerde görev yapan öğretmenler, eşlerinin görev yaptığı ilçe veya ikametgâhın bulunduğu ilçede tercih yapma imkanına sahip olacaklar.

İLLER ARASI TERCİH NASIL YAPILACAK?

Öğretmenler, mazeretleri doğrultusunda başvurdukları ildeki eğitim kurumları arasından en fazla 40 tercihte bulunabilecekler. Ayrıca, 41'inci tercihte il genelinde boş kalan eğitim kurumlarından birine atanmak isteyip istemediklerini belirtebilecekler. Tercihler hizmet puanına göre değerlendirilecek ve sonuçlar 'http://personel.meb.gov.tr' adresinde ilan edilecek. Öğretmenler, atama süreciyle ilgili güncel bilgileri ve detayları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi kaynaklarından edinebilirler.