Emekli doktor, hemşire maaşları kaç TL oldu? Hemşireler, lisans mezunu olanlar 3600 ek gösterge kapsamına mı alındı?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayram Etkinliği'nde sağlık çalışanlarını ilgilendiren müjdeler verdi. 5 müjde birden açıklayan Erdoğan, sağlık çalışanlarının maaşları ve hakları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Emekli doktor, hemşire maaşları kaç TL oldu? Hemşireler, lisans mezunu olanlar 3600 ek gösterge kapsamına mı alındı? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 14 Mart 2022, 14:56 Güncelleme 14 Mart 2022, 14:59
Emekli doktor, hemşire maaşları kaç TL oldu? Hemşireler, lisans mezunu olanlar 3600 ek gösterge kapsamına mı alındı?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayram Etkinliği'nde sağlık çalışanları için önemli açıklamalarda bulundu. Sağlıkçılara müjdeleri tek tek sıralayan Başkan Erdoğan, "Sağlık personeline yönelik işlenen kasten yaralama suçu CMK suçu kapsamında kataloğa dahil ediliyor. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecek. Emekli sağlık çalışanları da yararlanacak. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacak." dedi. Peki, Emekli doktor, hemşire maaşları kaç TL oldu? Hemşireler, lisans mezunu olanlar 3600 ek gösterge kapsamına mı alındı? İşte merak edilenler!

Lisans mezunu sağlık çalışanları ek gösterge kapsamına alındı mı?

Hemşireler başta olmak üzere, lisans mezunu sağlık çalışanları 3600 ek gösterge kapsamına alınacak

İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor.

İkinci müjde olarak sağlık çalışanları ilgili bir çalışma birimi oluşturuyoruz. Tıbbi uygulama ve işlem açılabilmesi bu kuruma bağlı olacak.

Üçüncü müjdem; mali durumlarında önemli iyileştirme yapacağız. Sabit ek ödemeleri tek bir bordro ile ödenecek.

Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmemiz, emeklilerine de yansıyacak.

Beşinci müjdemiz; Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.