GSB sözlü mülakat ne zaman? 2021 GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sözlü sınavı ne zaman, nasıl uygulanacak? Sonuçlar...

Gündemde vatandaşlar yoğun bir şekilde GSB sözlü mülakat ne zaman? Sorusuna yanıt arıyor. 2021 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı taşka teşkilatında görevlendirmek üzere 4 bin 346 temizlik ve güvenlik görevlisi personel alımı yapılacak. 15 Eylül’de kura çekiminin gerçekleşmesinin ardından şimdi de gözler sözlü mülakatların yapılacağı tarihe çevrildi. Peki konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan açıklama geldi mi? 2021 GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sözlü sınavı ne zaman, nasıl uygulanacak? İşte GSB sözlü mülakat ile ilgili son gelişmeler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2021, 10:20 Güncelleme 25 Ekim 2021, 10:23
GSB sözlü mülakat ne zaman? 2021 GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sözlü sınavı ne zaman, nasıl uygulanacak? Sonuçlar...

İÇİNDEKİLER

GSB sözlü mülakat ne zaman? 2021 GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sözlü sınavı ne zaman, nasıl uygulanacak? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor.Bakanlık bünyesinde kariyer hedefleyenler GSB sözlü mülakatından başarılı sonuç alarak hemen işe başlamanın hayalini kuruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na mülakatlardan başarıyla geçen 4 bin 346 temizlik ve güvenlik görevlisi istihdam edilecek. Tamamlanan kura çekiminin ardından 2021 GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sözlü sınavının hangi tarihte yapılacağı belli oldu mu? Bakanlıktan açıklama geldi mi? İşte ayrıntılar…

GSB MÜLAKAT NE ZAMAN 2021?

4 bin 346 temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için adaylardan İl Müdürlüğü Sınav Kurulu tarafından teslim alınan belgeler incelenecek.

Daha sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazananlar için sözlü sınav tarihleri Bakanlığın (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde duyurulacak.

Yapılan açıklamada, ''Sürekli işçi alımına ilişkin her aşamada Bakanlığın internet sitesinde yapılacak duyurular tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.'' denildi.

GSB sözlü mülakat tarihleri henüz duyurulmadı. Ancak adaylar sık sık bakanlığın adresinden sorgulama yapabilir. Adayların gsb.gov.tr duyurularını düzenli olarak takip etmesi gerekiyor.

GSB SÖZLÜ MÜLAKAT TARİHİ İÇİN SON DAKİKA DUYURULAR (TIKLA)

Sözlü mülakat tarihleri açıklandığı an haberimizde yer verilecektir. Sözlü mülakat tarihleri açıklandığında sınav yerleri de belli olacak.

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

Sözlü sınavda adaylar; sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından;
a) Görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (30 puan)

b) Genel kültür, (30 puan)

c) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (20 puan)

d) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (20 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecek.

SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklar. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Sözlü sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; GSB'nin www.gsb.gov.tr internet sitesinde ilan edilecek.

GSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

GENEL ŞARTLAR

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
* 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

* 18 yaşını tamamlamış olmak.
* Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
* Özel kanun veya diğer mevzuatta yer alan şartları taşımak.

* Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
* Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
* Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.
* Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak.

* Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.
* Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmek.
* Başvuru yaptığı kadro için aranan cinsiyet şartını taşımak..

ÖZEL ŞARTLAR

Temizlik Görevlisi meslek kolu için;

* En az ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olmak.

* Adayların Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi (27 Ağustos 2021) itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.