İŞKUR okullara hizmetli alımı 2021 başvurusu ne zaman? İŞKUR TYP okul başvuruları nasıl yapılır?

İŞKUR okullara hizmetli alımı 2021 başvuru ne zaman? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılıyor. Birçok adayın faydalandığı bir hizmet olan TYP Personel Alımı kapsamında yine birçok ilde adaylar ilgili sektörde istihdam edilmektedir. İŞKUR TYP başvuruları ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alım yapılacak temizlik personeli için başvuruların ne zaman başlayacağı araştırılıyor. Peki; İŞKUR TYP başvuruları nasıl yapılıyor? İŞKUR okullara hizmetli alımı başvurusu ne zaman? 2021 İŞKUR TYP alımı için şartlar neler? İşte konu hakkında detaylı bilgiler ve İŞKUR güncel ilanlar!

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2021, 09:58 Güncelleme 09 Ağustos 2021, 09:58
İŞKUR okullara hizmetli alımı 2021 başvurusu ne zaman? İŞKUR TYP okul başvuruları nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP başvuruları ne zaman? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılıyor. Herhangi bir eğitim, deneyim ya da diğer özel şartların aranmadığı ilanlara temel şartları sağlayan herkes başvurabilmektedir. Peki; İŞKUR TYP başvuruları nasıl yapılıyor? İŞKUR okullara hizmetli alımı başvurusu ne zaman? 2021 İŞKUR TYP alımı için şartlar neler? İşte konu hakkında detaylı bilgiler ve İŞKUR güncel ilanlar!

İŞKUR TYP OKUL BAŞVURULARI NE ZAMAN 2021?

İŞKUR üzerinden alımlar için henüz açıklama gelmedi. Açıklama geldiği takdirde haberimizde yer alacaktır.

2021 TYP İLANLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

TYP kapsamında istihdam edilen adaylar farklı alanlarda istihdam edilmekte olup bu alanlara yönelik açılacak olan yeni ilanlar İŞKUR tarafından belirlenmektedir. 2020 yılında pandemi sebebi ile bir çok alımlarda kısıtlanma yapılmış olup özellikle okulların açıkmaması nedeni ile Toplum Yararı Programı adı altında alımlar yapılmadı. Ancak yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte Milii Eğitim Bakanlığında yeni alımların yapılması ön görülmektedir.

Şu anki koronavirüs tablosuna ve normalleşme sürecine bakıldığında ise yeni alımların Eylül 2021 yapılması bekleniyor.

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Birçok adayın faydalandığı bir hizmet olan TYP Personel Alımı kapsamında yine birçok ilde adaylar ilgili sektörde istihdam edilmektedir. Buna göre programa başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken şartlar arasında,

Türk vatandaşı olmak,
İŞKUR'a kayıtlı olmak,
18 yaşını bitirmiş olmak,
Emekli olmamak,
Emekli, yetim ya da malul maaşı almıyor olmak,
açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç örgün eğitimde öğrenci olmamak,
şartlarını adayların sağlanması istenmektedir.

NASIL BAŞVURULUR?

Adayların ilanlar sona ermeden başvuru yapmaları gerekmektedir. Çevre temizliği görevinde istihdam edilecek olan adayların ilgili ilana başvurmak için İŞKUR üzerinden kaydolarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir eğitim, deneyim ya da diğer özel şartların aranmadığı ilanlara temel şartları sağlayan herkes başvurabilmektedir.

İlgili ilanlara erişmek, başvuru yapmak ve diğer TYP kadro ilanlarını görmek için aşağıda yer alan linki kullanabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANMAKTADIR?

Çevre temizliği
Kamusal altyapının yenilenmesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması
Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması
Ağaçlandırma
Park düzenlemeleri
Vadi ve dere ıslahı
Erozyon engelleme çalışmaları

KİMLER TYP'DEN YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP'den de yararlanamaz.

Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.

TYP'DEN İKİNCİ KEZ YARARLANILABİLİR Mİ?

TYP'den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir.

Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP'den en fazla 24 ay yararlanabilir.

TYP'DE İZİN SÜRESİ VE DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADARDIR?

Katılımcıların TYP'ye devamı zorunludur.

Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilmektedirler.Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmez.