İŞKUR'da yayımlandı: SGK girişi var! Günlük 108,68TL ödeniyor! Onlarca şehre sınavsız personel alımı başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR'dan son dakika açıklaması: Değişik şehirlere personel alımı yapılacak. Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan bildirimde farklı şehirlerde çalıştırmak üzere personel alımları yapılacağına yer verildi. İŞKUR'da yayımlanan duyurulara müracaatlar internet üzerinden alınıyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına müracaat yapan ve işe alınmaya hak kazanan adaylar kura ile alınır ve kurs boyunca adaylara maaş ödemesi İŞKUR tarafından yapılır. İnternet üzerinden yayımlanan personel alımlarına müracaat yapacak adayların alttaki adımları takip ederek müracaatını yapması gerekmektedir.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2021, 12:35 Güncelleme 02 Temmuz 2021, 12:35
İŞKUR’da yayımlandı: SGK girişi var! Günlük 108,68TL ödeniyor! Onlarca şehre sınavsız personel alımı başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda en az ilköğretim mezunları arasından personel ve işçi alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız yapılan personel alımları için başvurular internet üzerinden alınıyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvuru yapan ve işe alınmaya hak kazanan adaylar kura alınır ve kurs süresince adaylara maaş ödemesi İŞKUR tarafından yapılır. İnternet üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI

İlana başvuruda bulunacak adaylarda aranan genel şartlar ise şu şekilde:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

KURSA ALINACAKLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvuru yapan ve işe alınmaya hak kazanan adaylar kura alınır ve kurs süresince adaylara maaş ödemesi İŞKUR tarafından yapılır. Maaş ödemesi detayları şu şekilde:

1. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi,

2. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 110 TL zaruri gider ödemesi,

3. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 115 TL zaruri gider ödemesi,

4. İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

5. Genel sağlık sigortası primi,

6. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılanmaktadır.

BAŞVURU

İnternet üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3

https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1

Linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda ÜST MENÜDEKİ ONLİNE İŞLEMLER yazan yere tıklayıp KURS VE PROGRAMLAR sekmesine gidin.