27. Dönem POMEM sınav giriş belgesi nasıl alınır? e-Devlet POMEM sınav giriş yeri sorgulama...

Son dakika haberine göre Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 27. Dönem POMEM sınav giriş yerleri duyuruldu. Heyecanla beklenen sınav yerlerinin duyurulmasıyla birlikte 27. Dönem POMEM sınav giriş belgesi nasıl alınır sorusunun yanıtı çok araştırılanlar arasında yerini aldı. İşte e-Devlet POMEM sınav giriş yeri sorgulama işlemine dair bilgiler...

Giriş Tarihi 11 Şubat 2021, 20:57 Güncelleme 11 Şubat 2021, 21:01
27. Dönem POMEM sınav giriş belgesi nasıl alınır? e-Devlet POMEM sınav giriş yeri sorgulama...

İÇİNDEKİLER

27. Dönem POMEM sınav giriş belgesi son saatlerde binlerce aday tarafından heyecanla araştırılmaya başlandı. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında POMEM sınav giriş yerlerinin açıklandığı duyuruldu. Peki, 27. Dönem POMEM sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte e-Devlet POMEM sınav giriş yeri sorgulama işlemi ve merak edilen detaylar...

27. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

Polis Akademisi Başkanlığı 27. Dönem POMEM sınav giriş yerlerinin açıklandığını duyurdu.

27. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

POLİS AKADEMİSİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

27. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön sağlık kontrolüne katılacak olan adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

İşte merak edilen bilgiler;

İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü yapılacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

27. dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır.

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" veya "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" şeklinde karar verir. Hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

UYARI: Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır.

Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.