TRT iş ilanları başvuru formu: TRT KPSS şartsız kadın erkek personel alımı başvuru şartları açıklaması

TRT iş ilanları - Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu yani bilinen adı ile TRT 2020 yılı için personel alımı ilanları yayınladı. Bir çok farklı iş kadrosu için çok sayıda personel alımı yapılacağı söz konusu ilanlarda belirtildi. TRT 'ye yapılan personel alımlarına ön başvurular internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda "Yetenek Sende, İşin TRT'de" sloganıyla TRT, kapılarını yeni mezunlara açacak. Adaylar, 7 aşamalı değerlendirme sürecinin birçok aşamasına internet üzerinden katılacak.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2020, 09:23 Güncelleme 16 Nisan 2020, 09:23
TRT iş ilanları başvuru formu: TRT KPSS şartsız kadın erkek personel alımı başvuru şartları açıklaması

İÇİNDEKİLER

TRT iş ilanları - Vatandaşlar, Türkiye'nin en büyük kurumlarından olan TRT'de yayınlanan iş ilanlarını merakla takip etmekte. Bu bağlamda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ardı ardına ilanları TRT kariyer resmi sitesi üzerinden yayınlamakta. Her bir ilan için kendine has başvuru şartları ve tarihleri bulunmakta. TRT açık iş pozisyonlarına haberde verdiğimiz linkten ulaşabilirsiniz. TRT Kariyer safyası üzerinden yayımlanan 14 Nisan 2020 tarihli yeni duyuruda başvuru şartlarına sayfamızda bakabilirsiniz. TRT tarafından yayımlanan duyuruda, alınacak personellerin 7 farklı çalışma alanında çalıştırılacağına yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

TRT Kariyer safyası üzerinden yayımlanan 14 Nisan 2020 tarihli yeni duyuruda başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan,

- En az lisans mezunuysan veya 2019 – 2020 akademik yılı içerisinde lisans mezuniyetini elde edeceksen,

- İlk lisans mezuniyet tarihin 01.01.2017 ve sonrasıysa,

- 01.01.1994 yılı ve sonrasında doğduysan,

- İngilizce dil becerine güveniyorsan,

- Yayıncılık sektöründe ''Ben de Varım!'' diyorsan başvurabilirsin.

ALINACAK PERSONELLERİN ÇALIŞACAĞI ALANLAR

TRT tarafından yayımlanan duyuruda , alınacak personellerin 7 farklı çalışma alanında çalıştırılacağına yer verildi. 7 farklı çalışma alanı ise şu şekilde duyuruldu:

- TV ve Radyo İçerik

- TV ve Radyo Teknik Fonksiyonlar

- Pazarlama Stratejisi

- Kurumsal Fonksiyonlar

- Dijital Strateji

- Dijital İçerik

- Bilgi Teknolojileri

BAŞVURU BAŞLADI

TRT, bugün yayımladığı ilanına başvuruların internet üzerinden alınmaya başladığını duyurdu. Başvurular TRT 'nin kariyer sayfası üzerinden yapılıyor.

TRT'ye iş başvurusu nasıl yapılır?

"Yetenek Sende, İşin TRT'de" sloganıyla TRT, kapılarını yeni mezunlara açacak. Adaylar, 7 aşamalı değerlendirme sürecinin birçok aşamasına internet üzerinden katılacak.

Yayıncılık sektörünün rekabetçi, enerjik, hızlı gelişen ve eğlenceli dünyasının kapılarını aralayacak, işin ustaları ile çalışabilecek TRT'de, iş hayatına adım atacaklara yönelik bir yetenek programı...

"TRT Yetenek" programı ile 150 gencin yayıncılıktan finansa, bilgi teknolojilerinden pazarlamaya kadar pek çok farklı alanda istihdam edilmesi planlanıyor.

Yeni mezunlara yönelik istihdam programıyla gençler, hem sektörün ustalarıyla çalışma imkanı bulacak hem de TRT'de yeni işlerine ilk adımlarını atabilecek.

"TRT Yetenek" programı başvuru şartları neler?

"TRT Yetenek" programı üniversitelerin lisans bölümlerinden 2019-2020 akademik yılında mezun olacakları, 1 Ocak 2017 itibarıyla lisans mezuniyeti elde edenleri, 1 Ocak 1994 sonrasında doğan ve yayıncılık hayatında kariyer yapmayı hedefleyen gençleri kapsıyor.

"TRT Yetenek" başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar "kariyer.trt.net.tr/yetenek" adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

Adaylar projeyle ilgili tüm sorularını "yetenek@trt.net.tr" adresinden iletebilecek.

"TRT Yetenek" başvurular ne zaman başlayacak?

Programa katılmak isteyen gençler, bugünden itibaren başvuru yapabilecek.

Adaylar, Genel Yetenek Sınavı, Yabancı Dil Sınavı, Video Mülakat, Grup Çalışması, Kişilik Envanteri, İnsan Kaynakları (İK) ve Birim Mülakatı'ndan oluşan 7 aşamalı değerlendirmeye tabi tutulacak.

İK ve Birim Mülakatı aşamasına kadar tüm adımlar "online" gerçekleşecek. Böylelikle koronavirüs tehdidinden izole bir şekilde tüm adaylar "TRT Yetenek" programına katılabilecek.

TRT iş başvurusu son gün ne zaman?

Programa katılmak isteyen gençler en geç 3 Mayıs'a kadar başvuru yapmalı.

Faaliyet Alanları;

Muhabir

Sunucu

Haber Editörü

Program Editörü

Aktüel Kameraman

Prodüktör

Metin Yazarı

7 farklı alanda istihdam

Başvurularını tamamlayan adaylar, TRT Yetenek sitesinde yer alan giriş bölümünden başvuru bilgilerine erişebilecek ve süreçlerini takip edebilecek.

Programla 150 genç yetenek, "TV ve Radyo İçerik, TV ve Radyo Teknik Fonksiyonlar, Bilgi Teknolojileri, Pazarlama Stratejisi, Dijital Strateji, Kurumsal Fonksiyonlar ve Dijital İçerik" olmak üzere 7 farklı alanda istihdam edilecek.