MEB EKYS başvuru son gün: 2020 Müdür yardımcılığı başvuruları nasıl yapılır? EKYS sınavı ne zaman?

MEB EKYS başvuru işlemleri bugün sona eriyor. Müdür ve müdür yardımcılığı sınavı için hazırlıklarını sürdüren adaylar sınav tarihini beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM işbirliğinde gerçekleştirilecek olan sınava başvurular 22 Ocak'ta başlamıştı. Sınava başvuracak adayların Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olması gerekiyor. Peki, müdür ve müdür yardımcısı sınavı başvuru nasıl yapılır? 2020 MEB EKYS sınavı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 30 Ocak 2020, 09:35 Güncelleme 30 Ocak 2020, 09:35
MEB EKYS başvuru son gün: 2020 Müdür yardımcılığı başvuruları nasıl yapılır? EKYS sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

MEB EKYS başvuru nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında müdür ya da müdür yardımcısı olamk isteyen adaylar için gerçekleştirilen MEB EKYS sınavına geri sayım başladı. Bu seneki sınav için başvurular bugün sona eriyor. Henüz başvuru yapamayan adayların ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Peki, müdür yardımcılığı sınavı başvuru nasıl yapılır? MEB EKYS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? MEB EKYS'ye kimler girebilir? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

MEB EKYS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

22 Ocak'ta başlayan başvuru işlemleri 30 Ocak'ta yani bugün sona eriyor. Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilecek.

SINAV NE ZAMAN?

MEB'in yayınladığı duyuruya göre, sınav 15 Mart 2020 tarihinde uygulanacak. Sınav sonuçları ise 9 Nisan'da açıklanacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve adaylara cevaplamaları için 150 dakika verilecek.

MEB EKYS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

İnternet üzerinden başvurularını tamamlayan adaylar 31 Ocak 2020 tarihine kadar ÖSYM adına aşağıdaki bankalara 200,00 TL sınav ücreti yatıracaklar ve böylelikle başvurularının tamamlayacaklar. Başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

* Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre, 2020 MEB EKYS geç başvuur işlemleri 13 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün 300,00 TL olarak yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz.

SINAV KONULARI NELER?

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacak. Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Genel kültür ve genel yetenek: %35

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi: %10

c) Değerler eğitimi: %5

ç) Eğitim ve öğretimde etik: %5

d) Eğitim bilimleri: %35

e) Mevzuat %10

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecek.