Kılavuz yayımlandı! MSÜ 2020 sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2020 yılı başvuru işlemleri, başvuru yapmak isteyen adayların gündeminde yer alıyor. Adaylar tarafından büyük bir heyecanla beklenen MSÜ kılavuzu erişime açıldı. Kılavuzla birlikte başvuru işlemleri, başvuru şartları, sınav ücreti, 1. ve 2. seçim aşamalarına dair tüm detaylar netleşti. Adaylar bu kapsamda şimdilerde MSÜ 2020 sınavı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 06 Ocak 2020, 16:22 Güncelleme 06 Ocak 2020, 16:30
Kılavuz yayımlandı! MSÜ 2020 sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı hakkındaki detaylar on binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamanın ardından adaylar MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, MSÜ 2020 sınavı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen bilgiler...

MSÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Mart 2020'de yapılacak Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na başvurular 7 Ocak Salı günü başlayacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden 10 Şubat'a kadar yapabilecek.

MSÜ 2020 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 29 Mart 2020 tarihinde yapılacak. MSÜ sınav sonuçları ise 21 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

MSÜ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MSÜ 2020 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar aşağıdaki bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde sınav ücretini yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)