2020 yılı sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman? Branş dağılım ve kontenjanlar

2020 yılı sözleşmeli öğretmenlik başvuruları öğretmen adayları tarafından oldukça merak ediliyor. MEB sözleşmeli öğretmenlik branş dağılımında en fazla kadro sınıf öğretmenliğine ayrılmış durumda. Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan takvime göre 6-10 Ocak'taki ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2020, 16:52 Güncelleme 06 Ocak 2020, 10:04
2020 yılı sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman? Branş dağılım ve kontenjanlar

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman 2020? 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci ile ilgili adaylar detayları merak ediyorlar. Başvuruların başlamasına kısa bir süre kaldı. Başvuruların başlayacağı tarih ve branş dağılımı merak edilen konular arasında yer alıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİH TARİHLERİ

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için ön başvurular 6 Ocak'ta başlayacak ve 10 Ocak'a kadar sürecek. atama sonuçlarının ise 18 Mart'ta açıklanacağını duyuruldu.

EN FAZLA KADRO SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.

Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.