ASDEP personel alımı kura sonuçları açıklandı mı? ASDEP sözlü sınavları ne zaman yapılacak?

27 Kasım tarihinde başlayan ASDEP 1000 personel alımı başvuruları 06 Aralık tarihinde sona erdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP personel alımına başvuruda bulunan vatandaşlar başvurunun üzerinden belirli bir süre geçmesinin ardından ASDEP personel alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, ASDEP sözlü sınavları ne zaman yapılacak? İşte ASDEP alımlarına ilişkin bilgiler...

Giriş Tarihi 18 Aralık 2019, 17:29 Güncelleme 18 Aralık 2019, 17:29
ASDEP personel alımı kura sonuçları açıklandı mı? ASDEP sözlü sınavları ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 ASDEP personel alımı başvurularının Aralık ayının başında sona ermesiyle birlikte gözler sonuçlara çevrildi. İlana başvuruda bulunan on binlerce kişi ASDEP personel alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuyla ilgili araştırma yapıyor. Aynı zamanda ASDEP sözlü sınavları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı da merak konusu oldu.

ASDEP PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Sürekli İşçi Alım Kurası 10.12.2019 tarihinde saat 14.00'da Bakanlığımız Emek yerleşkesi Reşat Moralı toplantı salonunda (Emek Mahallesi 17. Cadde No:13 Pk: 06520 Emek / ANKARA) yapılacaktır." diye belirtti. Kura çekilişi gerçekleştirildi. Kura sonucunda asil veya yedek olarak belirlenen adaylar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin İnternet sayfasından duyuruları takip etmesi gerekmektedir." denildi.

ASDEP KURA SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ASDEP SÖZLÜ SINAVLARI NE ZAMAN?

Kura sonucunda asil veya yedek olarak belirlenen adaylar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin İnternet sayfasından duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

ASDEP BAŞVURUSUNDA ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

A) Genel Şartlar

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.