Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Hangi branşlar?

yhgm.saglik.gov.tr: Kasım ayının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde KPSS tercihleri ile Sağlık Bakanlığı'na 17 bin 689 personel atamasının hangi tarihte yapılacağı merak konusu oldu. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı, 17 bin 689 personel alımı için süreci başlatıyor.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2019, 14:24 Güncelleme 23 Mart 2020, 20:24
Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Hangi branşlar?

İÇİNDEKİLER

yhgm.saglik.gov.tr: Sağlık Bakanlığı'na bağlı 29 bin personel atamalarında ikinci etap için bekleyiş devam ediyor. Daha önce 12 bin atamanın yapıldığı Sağlık Bakanlığı personel alımları için 17 binlik atama daha gerçekleşecek. Müracaatlarını tamamlamaya hazırlananlar, atama takvimini merak ediyor. Peki, 17 bin sağlık personeli atamaları ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında bilgiler. Bu arada KPSS 2019/4 puanı ile tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylardan 7 bin 165'i lisans, 2 bin 592'si ön lisans, 2 bin 243'ü de ortaöğretim mezunları arasından alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ATAMALARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı'nca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı aralık ve 2020 yılı Şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak. 7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız.

Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin(http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. "

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında başvuru şartları haberimizin içinde yer alacak. Daha önceki alımlara baktığımızda şartların aşağıdaki gibi olması düşünülüyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.