En az 5 bin lira maaşla memur alınacak! İşte başvuru şartları

Devlet kurumları memur alınlarına tam gaz devam ediyor. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda en az 5 bin TL maaşla memur alımı yapılacağı ifade edildi. Yayınlanan ilana göre başvuru şartları ve başvuru detayları ve kadroları haberimizde paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, enerji ve doğal kaynaklarla ilgili işlerden sorumlu olan bakanlıktır.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2019, 17:13 Güncelleme 04 Kasım 2019, 17:14
En az 5 bin lira maaşla memur alınacak! İşte başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Resmi Gazete aracılığı ile bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az 5 bin TL maaşla memur alımı yapılacağı ifade edildi. Yayınlanan ilana göre başvuru şartları ve başvuru detaylarını takvim.com.tr'de verdik. Yayımlanan ilanda Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. derecede 5 adet Müfettiş Yardımcısı (İdari) kadrosuna atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınav ile kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

ARANAN ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranıyor. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

A - ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, KPSS P48 puan türünden en az 80 ve üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisinde bulunmak (100'üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler.)

B - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak,

C- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

D - Erkek adayların fiili askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmaları,

E - Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile muadili yerli ve yabancı fakülteden birini bitirmiş olmak,

F - Yapılacak soruşturma sonucunda, sicil ve karakteri bakımından mesleğe alınmasına engel bir hali olmadığı anlaşılmak (Bu araştırma Kurul Başkanlığı tarafından sözlü sınav öncesi yaptırılır.),

G - Hizmet taahhüdü altında bulunmamak,

H - Daha önce yapılmış olan Kurumumuz Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla girmiş bulunmamak,

I - Sağlık durumu itibariyle, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli bulunmak,

2 - Müracaat İşlemleri:

Başvurular MTA Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Müracaat Formuyla yapılacaktır.

Form ekinde:

A ) Nüfus cüzdanı fotokopisi

B ) Yüksek Öğretim bitirme belgesi veya Teftiş Kurulunca onaylı örneği,

C ) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı (Hizmet taahhüdü beyanı)

D ) Askerlik durum beyanı,

E ) 3 adet vesikalık fotoğraf,

F ) Adli Sicil beyanı,

G ) Sağlık durum beyanı

H ) Özgeçmiş formu (kendi el yazısı ile yazılmış)

I ) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya Teftiş Kurulunca onaylı örneği, yer alacaktır.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilana başvurular 11 Kasım'a başlayacak ve 22 Kasım'a kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını MTA Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı (F-Blok 3. Kat) Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No: 139 - 06800 Söğütözü-Çankaya/ANKARA adresine şahsen başvuru yapacaklardır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, enerji ve doğal kaynaklarla ilgili işlerden sorumlu olan bakanlıktır. 4951 Sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak 25 Aralık 1963 tarih ve 4400 Sayılı Cumhurbaşkanlığı onayı ile kurulmuştur.

MEMUR NASIL OLUNUR?

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir.