22 Ekim DPB güncel iş ilanları! KPSS'li KPSS şartsız memur personel alım başvuru şartları

Kamuya memur alımları ve personel alımları için yeni ilanlar geldi. Toplamda 6 bin 900 kişilik kadro ile KPSS puanı ile ve KPSS siz alım yapılıyor. İşte ilanlar. Ekim ayı itibari ile yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında başvuruları Ekim ayında başlayacak olan kamu kurmları, Farklı Üniversiteler, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, TÜBİTAK, Sermaye Piyasası Kurulu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Nükleer Düzenleme Kurumu, İş Bankası, Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü, Kamu Göretimi Kurumu, TMSF, Dışişleri Bakanlığı gibi kamu kurumları veya kuruluşları alım yapıyorlar.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2019, 09:05 Güncelleme 29 Ekim 2019, 13:20
22 Ekim DPB güncel iş ilanları! KPSS’li KPSS şartsız memur personel alım başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Memur olabilmek ülkemizde milyonların hayalidir. Ekim aynın son haftasına girdiğimiz şu günlerde Devlet Personel Başkanlığı (DPB) yeni iş ilanları yayınladı. DPB resmi internet sitesi üzerinden kurum ilanlarına ulaşabilirsiniz aynı zamanda haberimizde sizler için bu ilanları detaylandırdık. Kamuya yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere çeşitli onlarca pozisyon ile alım yapıyorlar.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

DPB BİNLERCE KİŞİLİK KADRO BİLGİLERİ VE KURUMLARI:

Kamuya yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere çeşitli onlarca pozisyon ile alım yapıyorlar.

DPB GÜNCEL MEMUR ALIM İLANLARI

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU 5 MEMUR ALACAK

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 45 İL GÖÇ UZMAN YARDIMCISI ALACAK

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI 40 PERSONEL ALACAK

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 175 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI 40 ADET EN AZ ORTAÖĞRETİM MEZUNU KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALACAKTIR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 7000 POLİS ADAYI ALACAK

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU BAŞKANLIĞI 120 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 100 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 1 ADET SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN (OKUL ÖNCESİ) İLE 1 ADET SÖZLEŞMELİ ÇOCUK GELİŞİMCİSİ PERSONEL ALIM İLANI

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 7 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIM İLANI

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 20 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI 255 MEMUR ALACAK

ADALET BAKANLIĞI 78 BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 88 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 75 ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURU

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 75 MESLEK MEMURU

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 140 SÜREKLİ İŞÇİ (GÜVENLİK GÖREVLİSİ)

ALACAK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA 15 SÖZLEŞMELİ PERSONEL (HEMŞİRE) ALACAK

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 94 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 785 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

ADALET BAKANLIĞI 29 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ 6 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

HNAGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamuya alımlar çeşitli memur kadrolarında ve personel kadrolarında yapılıyor. Bu yönde, Orman Muhafaza memuru, Orman mühendisi, Aday konsolosluk ve İhtisas memuru, Uzman yardımcısı, Müfettiş yardımcısı, Aday meslek memurluğu, İç denetçi, Sözleşmeli Bilişim Personeli, Hakim ve Savcı adaylığı, Hemşire, Sağlık teknikeri, sağlık personeli, Uzman erbaş, Ziraat mühendisi, Kooperatif görevlisi, sözleşmeli er, Çeşitli mühendislik kadrolarında alımlar ve sürekli işçi pozisyonlarında işçi alımları yapılıyor.

HANGİ KURUM VE KURULUŞLAR MEMUR ALACAK?

Eylül ayı itibari ile yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında başvuruları Ekim ayında başlayacak olan kamu kurmları, Farklı Üniversiteler, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, TÜBİTAK, Sermaye Piyasası Kurulu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Nükleer Düzenleme Kurumu, İş Bankası, Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü, Kamu Göretimi Kurumu, TMSF, Dışişleri Bakanlığı gibi kamu kurumları veya kuruluşları alım yapıyorlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Kamuya memur personel alımları için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan özel olarak ve genel olarak bazı nitelikler talep edilmekte olup sırası ile sizlerle paylaşıyoruz. Genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
Memur kadroları için 35 yaşını doldurmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığına hak kazanmamş olmak,
Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,
Alımlar en az lise mezunları için geçerli olup alım kadrolarında, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için alım yapılacak,

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR:

Kamuya memur , personel ve işçi alımlarında adaylardan farklı nitelikler talep ediliyor. Bu yönde bazı kurumlar KPSS şartı aramaksızın alım yapıyorlar. Ancak bir çok memur personel alımı ilanlarından KPSS şartı bulunuyor. Bu kapsamda adayların 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor.