ÖSYM Kaymakamlık başvurusu başladı! 2019 Kaymakamlık sınavına kimler girebilir? Başvuru şartları neler?

Kaymakamlık sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2019 Kaymakamlık sınavına başvurular bugün itibarıyla alınıyor. Yayınlanan kılavuz ile birlikte başvuruya dair tüm detaylar açıklandı. Peki, Kaymakamlık başvurusu nasıl yapılır? 2019 Kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavına kimler girebilir? Kaymakamlık başvuru şartları neler?

Giriş Tarihi 19 Eylül 2019, 10:33 Güncelleme 19 Eylül 2019, 10:33
ÖSYM Kaymakamlık başvurusu başladı! 2019 Kaymakamlık sınavına kimler girebilir? Başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Kaymakamlık başvuruları başladı. ÖSYM yayınladığı 2019 Kaymakamlık başvuru kılavuzu ile birlikte başvuru ve sınava dair merak edilen sorulara yanıt verdi. 150 dakika sürecek sınavın başvuru işlemleri 25 Eylül'de kadar sürecek. Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar, şartları araştırmaya başladı. Peki, Kaymakamlık başvurusu nasıl yapılır? 2019 Kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavına kimler girebilir? Kaymakamlık başvuru şartları neler? İşte cevaplar...

KAYMAKAMLIK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kaymakamlık sınavına başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra gerekli adımları takip ederek başvurularını tamamlayacaklar.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

2019 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2019-Kaymakamlık), 9 Kasım 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak

Sınav, saat 10.15'tebaşlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dansonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

KAYMAKAMLIK SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? İŞTE ŞARTLAR...

Sınava başvurabilmek için adayların; yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekmektedir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayanların; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eş değerlik belgesini,lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adaylarının ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmeleri gerekmektedir.Başvuruda; adayların program/fakülte bilgileri, beyana göre alınacaktır. Sınava başvuru koşullarını taşımayan, belirtilen program/fakültelerden mezun olmadığı halde sınava başvurusunu yapan adaylar, sınava girmiş olsalar dahi İçişleri Bakanlığı tarafından mülakata çağrılmayacak ve atamaları yapılmayacaktır.

Sınava, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1984 ve daha sonra doğmuş) olanlar başvurabileceklerdir. Bu şartı taşımayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir.