Bekçilik mülakatları hangi tarihte? Bekçilik fiziksel yeterlilik ve sözlü sınavı ne zaman?

Bekçilik sınavının sonuçları 7 Ağustos'ta sınava giren adayların erişimine açıldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bekçi adayları mülakat tarihlerini beklemeye başladı. Bu kapsamda bekçilik fiziksel yeterlilik ve sözlü sınavı ne zaman yapılacak sorusu merakla araştırılıyor. Peki, bekçilik mülakatları hangi tarihte yapılacak? İşte konu hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2019, 19:59 Güncelleme 16 Ağustos 2019, 01:23
Bekçilik mülakatları hangi tarihte? Bekçilik fiziksel yeterlilik ve sözlü sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik yazılı sınav sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte adaylar gözlerini mülakatlara çevirdi. Bekçi adayları büyük bir heyecanla bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak sorusuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Aynı zamanda fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınav soruları hakkında da araştırmalar sürüyor. Peki, bekçilik fiziksel yeterlilik ve sözlü sınavı ne zaman yapılacak?

MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Mülakat tarihleriyle ilgili tüm detayların kısa bir zamanda duyurulması bekleniyor. Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

MÜLAKATTA ADAYLAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Sözlü mülakat sürecinde adaylar şu koşullarda değerlendirilecek;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

FİZİKSEL YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü mülakat sınavında ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.