İŞKUR üzerinden 600 güvenlik görevlisi alınıyor

İŞKUR Ağustos ayı iş ilanlarını peşi sıra yayınlamaya devam ediyor. Bu anlamda 600 güvenlik görevlisi İŞKUR üzerinden alınacak. Her gün binlerce kişinin çeşitli pozisyonlarda işi aradığı site üzerinden yeni yayınlanan ilanlara göre farklı illerde ve farklı kuruluşlar bünyesinde görevlendirilmek üzere silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019, 13:12 Güncelleme 11 Ağustos 2019, 15:47
İŞKUR üzerinden 600 güvenlik görevlisi alınıyor

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden 600 güvenlik görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu.Başvuru koşullarının neler olduğunu ve çalışma koşullarını sitemizden detaylı şekilde öğrenebilirsiniz. İŞKUR üzerinden yayınlanan güvenlik görevlisi alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR il müdürlüklerinden ya da İŞKUR internet sitesi üzerinden ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmektedir.

İŞKUR üzerinden toplamda 600 güvenlik görevlisi alınacak olup adaylar Türkiye'nin farklı illerinde iştiham edilecektir. Özel sektör kuruluşları tarafından yapılan alımda adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakla birlikte bu şartlar şu şekilde yer almıştır:

Türk vatandaşı olmak,
Firmaların talep ettiği yaş aralığında bulunmak,
Güvenlik görevlisi sertifikası, silah taşıma sertifikası gibi ilana göre değişen sertifikalara sahip olmak,
Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak,
Talep edilen eğitim şartını sağlamak,
İlgili ilanın geçtiği yerde ikamet etme şartını sağlamak,
Pozisyonlarda talep ediliyor ise en az eğitim şartını sağlamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Güvenlik soruşturması temiz çıkmak şartlarını sağlaması istenmektedir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan güvenlik görevlisi alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR il müdürlüklerinden ya da İŞKUR internet sitesi üzerinden ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmektedir. İlana ulaşmak ve başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 adresinde ilanlara erişim sağlayabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Güvenlik görevlilerinin görevleri, yetkileri ve sorumlulukları nelerdir?

Koruma ve güvenliği sağlamış oldukları alanlara girmek isteyen kişileri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üst aramasını gerçekleştirme, eşyalarını ise X-ray gibi çeşitli güvenlik sistemlerinden geçirme,

Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri gibi etkinliklerde kimlik kontrolü yapma,

Görev alanında haklarında yakalama emri veya mahkumiyet kararı olan kişileri yakalama,

Yangın, deprem gibi çeşitli afet durumlarında görev alanında bulunan iş yeri ve konutlara girme,

Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanet alma

Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24 ve 25 inci maddelerine göre zor kullanma,

Gibi görev yetki ve sorumluluklara sahiptir.

Özel güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir. Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.