Sözleşmeli öğretmenlik tercih ekranı giriş: 2019 MEB tercihler nasıl yapılır? Kaç tercih hakkı var?

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, 30 Temmuz'da başlayacak tercihlerin detayları belli oldu. Sözleşmeli öğretmen olabilmek için tercih bildiriminde bulunacak adayların tercih sayısı ile ilgili müjdeli haber geldi. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlikte kaç tercih hakkı var?

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2019, 10:12 Güncelleme 30 Temmuz 2019, 10:12
Sözleşmeli öğretmenlik tercih ekranı giriş: 2019 MEB tercihler nasıl yapılır? Kaç tercih hakkı var?

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? Sınav sonuçlarının ardından tercih yapmaya hak kazanan adaylar bugünden itibaren tercih bildiriminde bulunacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı tercih yapacak adaylar için tercih sayısı ile ilgili açıklama yaptı. Tercihler ile ilgili tüm detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz. Peki, sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman bitiyor? Kaç tercih hakkı var? İşte 2019 sözleşmeli öğretmenlik tercihlerine dair tüm detaylar...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, sözleşmeli öğretmen adayları 30 Temmuz - 5 Ağustos 2019 tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirebilecekler.

KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik doğrultusunda daha önce 20 tercih hakkı olan sözleşmeli öğretmenler 40 okul tercihinde bulunabilecek.

TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum."

"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Atama sonuçları, 9 Ağustos 2019 tarihinde MEB'in https://personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden açıklanacak.

Öğretmenler 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla göreve başlayacaklar.