2019 polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? EGM polis tayin takvimi açıklandı mı?

Polis şark tayinleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. EGM tarafından bulundukları illerde görev süresini dolduran polislerin 1. ve 2. bölge arasındaki tayinler için hazırlık yazısının gönderilmesinin ardından polis memurları tercihlerini bildirdi. Sonuçların henüz açıklanmaması nedeniyle meraklı bekleyiş daha da arttı. Peki, 2019 polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? EGM polis tayin takvimi açıklandı mı?

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2019, 13:39 Güncelleme 03 Temmuz 2019, 13:39
2019 polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? EGM polis tayin takvimi açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl mayıs ya da haziran ayı gibi açıklanan polis şark tayinlerinin bu sene ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Temmuz ayına girilmesi ve sonuçların hala açıklanmaması nedeniyle polis memurlarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2019 yılı şark tayinleri için polis memuru, başpolis memuru, komiser yardımcısı, komiser ve başkomiserler araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 2019 polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? EGM polis tayin takvimi açıklandı mı? İşte konu ile ilgili detaylar...

POLİS ŞARK TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda polislerin şark tayinleri mayıs ya da haziran ayı içerisinde açıklanıyordu. 2019 yılı Temmuz ayına girilmesi ve tayinlerin henüz açıklanmaması nedeniyle, tayin bekleyen memurların araştırmaları sürüyor. Ancak, konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Tayinlerin önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Tayinler konusunda açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 18. maddesinde mazeret atamalarına ilişkin detaylar açıklanmıştır.

Mazeret Atamaları (3)

Madde 18 – (Değişik: 16/2/2016-2016/8539 K.)

Mazeret atamaları aşağıdaki hallerde talep edilebilir.

a) Personelin veya eş ve çocuklarının hastalığı nedeniyle bulunduğu yerde görev yapamayacağının tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya üniversite hastanesinden, özel üniversite hastanesi hariç, alınan sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi.

b) 38 inci maddede yer alan eş durumu ve 40'ıncı maddede yer alan öğrenim durumu ile ilgili şartların ortaya çıkması.

c) Personelin boşanması ve boşandığını mahkeme ilamı ile belgelemesi üzerine kendi talebi.

d) 7'nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılanların kendi istekleriyle atanma talebinde bulunması.

(3) Bu madde başlığı "Atama İşlemlerinin Zamanı ve Bildirme" iken, 16/2/2016 tarihli ve 2016/8539 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.