EGM polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 polis şark tayinleri için tarih açıklandı mı?

Polis tayinleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl mayıs ya da haziran ayı gibi gerçekleştirilen tayinlerin bu yılki atamaları için araştırmalar devam ediyor. Atama sonuçlarının henüz açıklanmaması nedeniyle polis memurları araştırmalarını hızlandırdı. Peki, EGM polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 polis şark tayinleri için tarih açıklandı mı?

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2019, 11:04 Güncelleme 02 Temmuz 2019, 11:04
EGM polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 polis şark tayinleri için tarih açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Binlerce polis memuru ve ailesinin heyecanla araştırdığı polis tayinleri konusunda gözler Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelecek müjdeli habere çevrildi. Tayin bekleyenler ve belirli nedenlerden dolayı atama istemeyerek dilekçe veren polis memurları sonuçlar için araştırmalarını sürdürüyor. Peki, EGM polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 polis şark tayinleri için tarih açıklandı mı? İşte konu ile ilgili tüm detaylar..

POLİS TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilindiği üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polis şark tayinleri mayıs yada haziran ayı gibi gerçekleştiriliyor. 2019 yılı için tayin bekleyen polis memurları, sonuçların henüz açıklanmamış olması nedeniyle merak içinde gelecek haberi bekliyorlar. Ancak, tayin sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Emniyet şark tayin sonuçları, başvuruda bulunan polislerin cep telefonuna SMS üzerinden gönderilecek. Ayrıca sonuçlar, POLNET sistemi üzerinden de görüntülenebilecek.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 18. maddesinde mazeret atamalarına ilişkin detaylar açıklanmıştır.

Mazeret Atamaları (3)

Madde 18 – (Değişik: 16/2/2016-2016/8539 K.)

Mazeret atamaları aşağıdaki hallerde talep edilebilir.

a) Personelin veya eş ve çocuklarının hastalığı nedeniyle bulunduğu yerde görev yapamayacağının tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya üniversite hastanesinden, özel üniversite hastanesi hariç, alınan sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi.

b) 38 inci maddede yer alan eş durumu ve 40'ıncı maddede yer alan öğrenim durumu ile ilgili şartların ortaya çıkması.

c) Personelin boşanması ve boşandığını mahkeme ilamı ile belgelemesi üzerine kendi talebi.

d) 7'nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılanların kendi istekleriyle atanma talebinde bulunması.

(3) Bu madde başlığı "Atama İşlemlerinin Zamanı ve Bildirme" iken, 16/2/2016 tarihli ve 2016/8539 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.