Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 EGM polis şark tayinleri tarihi belli oldu mu?

Polis şark tayinleri tarihi belli oldu mu? Bulundukları illerde görev süresini dolduran polis memurlarının 1. ve 2. bölge arasındaki tayinler için gönderilen hazırlık yazısının ardından tercih bildirimleri yapıldı. Tayin sonuçlarının hala açıklanmaması nedeniyle, polis memurlarının merakı daha da arttı. Peki, polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 EGM polis şark tayinleri tarihi belli oldu mu?

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 12:54 Güncelleme 01 Temmuz 2019, 12:54
Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 EGM polis şark tayinleri tarihi belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Polis şark tayinleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1. ve 2. bölge hazırlık yazısının ardından tayin tercihlerini yapan polis memurları sonuçlara kilitlendi. Önceki dönemlerde polis şark tayinleri Mayıs ya da Haziran ayı gibi açıklanıyordu. 2019 Haziran ayının sona ermesi ve Temmuz ayına girilmesi ile birlikte sonuçlar henüz açıklanmadı. Bu nedenle polis memurları, internet üzerinden araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? 2019 EGM polis şark tayinleri tarihi belli oldu mu? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

POLİS ŞARK TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polislerin şark tayinleri Mayıs ya da Haziran ayı gibi açıklanıyor. 2019 yılı Haziran ayının sonlarına doğru gelinmesi ve tayinlerin henüz açıklanmaması nedeniyle, tayin bekleyen memurların araştırmaları sürüyor. Ancak, konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Tayinlerin önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Tayinler konusunda açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 18. maddesinde mazeret atamalarına ilişkin detaylar açıklanmıştır.

Mazeret Atamaları (3)

Madde 18 – (Değişik: 16/2/2016-2016/8539 K.)

Mazeret atamaları aşağıdaki hallerde talep edilebilir.

a) Personelin veya eş ve çocuklarının hastalığı nedeniyle bulunduğu yerde görev yapamayacağının tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya üniversite hastanesinden, özel üniversite hastanesi hariç, alınan sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi.

b) 38 inci maddede yer alan eş durumu ve 40'ıncı maddede yer alan öğrenim durumu ile ilgili şartların ortaya çıkması.

c) Personelin boşanması ve boşandığını mahkeme ilamı ile belgelemesi üzerine kendi talebi.

d) 7'nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılanların kendi istekleriyle atanma talebinde bulunması.

(3) Bu madde başlığı "Atama İşlemlerinin Zamanı ve Bildirme" iken, 16/2/2016 tarihli ve 2016/8539 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.