İŞKUR SÇP sonuçları açıklandı mı? Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? SÇP ne kadar sürecek?

İŞKUR SÇP sonuçları için öğrenciler heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Üniversite öğrencilerinin yaz dönemi boyunca mesleki niteliklerini geliştirebilmeleri için gerçekleştirilecek olan Sosyal Çalışma Programı'nın sonuçları için detaylar belli oldu. Peki, İŞKUR SÇP sonuçları ne zaman açıklanacak? Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? SÇP ne kadar sürecek?

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 15:34 Güncelleme 01 Temmuz 2019, 15:34
İŞKUR SÇP sonuçları açıklandı mı? Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? SÇP ne kadar sürecek?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR SÇP sonuçları için geri sayım başladı. İŞKUR tarafından 25-28 Haziran tarihleri arasında başvurusu alınan Sosyal Çalışma Programı'na başvuru yapan öğrenciler, sonuçlar için heyecanlı bekleyişe geçti. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin katılım sağlayabileceği SÇP'nin sonuç tarihi belli oldu. Peki, İŞKUR SÇP sonuçları ne zaman açıklanacak? Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? SÇP ne kadar sürecek? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

İŞKUR SÇP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

28 Haziran'da sona eren İŞKUR SÇP'nin sonuçları için öğrenciler araştırmalarına devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, başvuruların tamamlanmasının ardından çalışacak öğrenciler 5 Temmuz 2019 tarihinde elektronik ortamda kura ile belirlenecek.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

SÇP'lerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenleneceğini aktaran Bakan Selçuk, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırıldığını belirtti.

Bakan Selçuk 'Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar' dedi.

Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün faydalanılabileceğini ifade eden Selçuk, "Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programlarını düzenleyeceğiz." dedi.

BURSLAR KESİLECEK Mİ?

Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları/öğrenim kredileri kesilmez. Ancak diğer kurumlardan alınan burslarla ilgili olarak ilgili kurumla görüşülmesi gerekmektedir.

GÜNLÜK 67 TL VERİLECEK!

İŞKUR'un Sosyal Çalışma Programına katılan adaylara günlük ödeme yapılacak ve aynı zamanda sigortaları da gidecektir. Bu kapsamda 3 aylık çalışma dönemine sahip olarak adaylara günlük 67,35 TL verilecek.

Haftada 3 gün çalışacak öğrenciler ayda 12 x 67,35 TL = 808,20 TL ücret alacaklardır.