Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 kamu personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin son detaylar binlerce vatandaş tarafından merakla ekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında 29 bin 600 personel alımı yapacağı açıklanmıştı. Şimdi birçok kişi Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alımı ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2019, 18:55 Güncelleme 08 Mayıs 2019, 18:57
Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 kamu personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer alıyor. Binlerce vatandaş Sağlık Bakanlığı personel alımıyla ilgili son detayları merak ediyor. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklamada, 29 bin personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Şimdi binlerce vatandaş Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 kamu personeli alımı ne zaman sorusuna yanıt arıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI 29 BİN 600 KAMU PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı tarafından 29 bin 600 personel alımı tarihlerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında haberimizin içine ekleyeceğiz.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı tarafından 29 bin 600 personel alımı tarihleri açıklanmadığından başvuru şartları da belli olmadı. Ancak bir önceki sınavlara bakıldığında başvuru şartlarının benzer olacağı düşünülüyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI NASIL YAPILACAK?

Bakanlık alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak yapacak. KPSS puanı daha yüksek olan aday personel alımında ön plana çıkacak. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda da söylendiği üzere bu kişiler sözleşmeli olarak bakanlık bünyesinde görev almış olacaklar.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor;

Hemşire

Ebe

Psikolog

Radyoloji Teknikerliği

Ortopedi

Tıbbi Laboratuvar

İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)

Biyomedikal Mühendisleri

Diyaliz Teknikeri

Anestezi

Sosyal Hizmet Uzmanları

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane teknikeri

Ameliyathane Hizmetleri

Odyometri

Acil Tıp Teknisyenliği

Eczane hizmetleri

Sağlık yönetimi

İş protez teknikeri

Hemşire yardımcısı

Radyoterapi teknikeri

Çocuk gelişimi

Fizik Tedavi teknikeri

Adli Tıp Teknikeri

Odyolog

Ferfüzyonist

İş ve Uğraşı Terapisti

Diyetisyen

Fizyoterapist

Dil ve Konuşma Terapisti