İŞKUR'dan 2 milyon kişiye istihdam müjdesi! İŞKUR iş ilanlarına nasıl ve nereden başvurulur?

İŞKUR yine milyonlarca işsize umut oluyor. İŞKUR şu anda yayında olan ilanlarla 53 bin personel alımı yapılacak. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise hedeflerinin 2021 yılı sonuna kadar 2 milyon kişiye istihdam sağlamak olduğunu açıkladı. Vatandaşlar bu gelişmeler üzerine İŞKUR personel alım ilanlarına nasıl başvurulur? İŞKUR'a nasıl üye olunur? İŞKUR personel ilanlarına nereden başvurulur? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte İŞKUR ilanları ile ilgili son gelişmeler...

Giriş Tarihi 13 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2018, 15:41
İŞKUR’dan 2 milyon kişiye istihdam müjdesi! İŞKUR iş ilanlarına nasıl ve nereden başvurulur?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR aracılığı ile son 10 yılda yaklaşık 7 milyon 500 bin vatandaşımız iş buldu. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise katıldığı bir televizyon programında 2 milyon işsizi daha sevindirecek bir müjde verdi. Uzunkaya yaptığı açıklamada hedeflerinin 2021 yılı sonuna kadar 2 milyon kişiye daha istihdam sağlamak olduğunu açıkladı. Şu anda İŞKUR'da yayınlanan ilanlarla ise yaklaşık 53 bin işçi aranıyor. İş arayan yüz binlerce vatandaş ise yaşanan bu gelişmelerin ardından İŞKUR personel alım ilanlarına nasıl başvurulur? İŞKUR'a nasıl üye olunur? İŞKUR personel ilanlarına nereden başvurulur? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte İŞKUR ilanları ile ilgili son gelişmeler...

İŞKUR, geçtiğimiz günlerde çeşitli kadrolara işçi istihdam edileceğine ilişkin ilan yayınladı. İŞKUR 'da yayımlanan ilanlarda kamuya ve özele en az okur yazar olan adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara yapılan alımlar için başvurular İŞKUR üzerinden yapılmaktadır.

İŞKUR 'da yayımlanan bu ilanlara başvurular İŞKUR resmi internet sayfası iş ilanları kısmından ve İŞKUR Bölge Müdürlüklerinden yapılmaktadır. İŞKUR Bölge Müdürlüklerinden başvuru için kimliğinizle birlikte en yakın İl ya da İlçe İŞKUR Müdürlüğüne müracaat edin. İnternet üzerinden başvuru için de aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden yapılacaktır.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

2018 BELEDİYE ALIMLARI
Belediyeler ise en az okur yazar olan adaylar arasındna kadrolu işçi alımı yapmaktadır. Kadrolu olarak yapılan alımlarda personeller, belediyeler ile belediyelere bağlı şirketlerde ve il özel idareleri bünyesinde istihdam edilecek.

BELEDİYELERİN KADROLU PERSONEL ALIMI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR'A NASIL ÜYE OLUNUR?
İŞKUR'a kendi internet sitesi üzerinden kayıt olabilirsiniz.
İŞKUR'a kayıt olmak için tıklayın

2 MİLYON İŞSİZE İSTİHDAM MÜJDESİ
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya TRT Haber'de Gülçin Üstün Can'ın Ekonomi 7/24 programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya yaptığı açıklamalarında İŞKUR'un yeni istihdam planını da ifade etti.

İŞKUR'un hedeflerini açıklayan Cafer Uzunkaya açıklamalarında istihdam hedefinin 2 milyon olduğunu belirtti ve işsizliğin 2018'de %11.3 2019'da % 12.1, 2020'de %10.8'e ineceğini vurguladı. İŞKUR tarafından 2021 yılının sonuna kadar 2 milyon istihdam gerçekleştirilecek.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARINDA ESNEME YAPILACAK
Şu anda İŞKUR'a göre 187 bin açık iş pozisyonu bulunmaktadır. Cafer Uzunkaya yaptığı açıklamaların devamında 100 Günlük Eylem Programındaki işsizlik maaşı alma şartları esnetilsin maddesini hatırlatarak işsizlik maaşı alma koşulları hakkında değerlendirmelerde bulundu.