Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf: "Set için köyü yaktık!"

Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray, yıllar sonra sessizliğini bozarak bir film setinde gerçekçilik uğruna "Köyü yakacağım" dediği o aksiyon dolu günleri anlattı. Yeşilçam yıldızı, olaylı çekimlerin sonunda yaşanan davul zurnalı uğurlamayla ilgili hislerini de açık yüreklilikle dile getirdi.

Giriş Tarihi:
Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf: "Set için köyü yaktık!"
Hızlı Özet Göster
  • Türkan Şoray, Yaşar Kemal'in romanından uyarlanan filmde köy yanma sahnesini gerçekçi göstermek için sokak aralarına lastik koyup yaktıklarını açıkladı.
  • Köylüler köyün gerçekten yandığını sanarak itfaiyeye haber verdi ve büyük bir kargaşa yaşandı.
  • Şoray, çekim öncesi köylüleri uyarmadıklarını ve durumun insanların birbirine girmesine yol açtığını belirtti.
  • Şoray, bir ay boyunca köyde kaldıklarını ve ayrılırken davul zurnayla uğurlanmalarına içerlediğini söyledi.

Yeşilçam'ın efsane ismi Türkan Şoray, usta yazar Yaşar Kemal'i anma etkinlikleri kapsamında katıldığı bir programda, sinema tarihine geçecek bir anısını paylaştı. Hem yönettiği hem de başrolünde yer aldığı bir roman uyarlamasında, atmosferi izleyiciye tam yansıtmak adına köy sokaklarını yaktıklarını belirten Şoray, set sonu yaşadığı şaşkınlığı da dile getirdi.

Kaynak: İHA

"KÖY YANIYOR DİYE İTFAİYEYİ ARADILAR"

Yaşar Kemal'in romanından uyarlanan filmde, köyün yanma sahnesini etkileyici kılmak için lastikler yaktıklarını anlatan Sultan, o anları şu sözlerle ifade etti:

"Romanda köyün gerçekten yanıp yanmadığını anlamadık. Ben de 'köyü yakacağım' dedim. Köyün sokak aralarına lastik koyduk ve yaktık. Uzaktan kamerayla çekiyoruz, köy gerçekten yanıyor gibi duruyor. Aslında cami hoparlöründen duyurmak lazımdı ama yapmadık. Köylüler köy yanıyor diye itfaiyeye haber verdiler. İnsanlar birbirine girdi"

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf: "Set için köyü yaktık!"-3

DAVUL ZURNALI UĞURLAMAYA SİTEM

Film çekimleri boyunca bir ay boyunca köyde kaldığını ve köylülerle aile gibi olduklarını belirten Şoray, çekimler bittiğinde beklemediği bir manzarayla karşılaştığını söyledi.

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf: "Set için köyü yaktık!"-4

Sultan, o andaki duygularını "Film bitti biz gidiyoruz, bir baktık davul zurna geldi. O kadar bozuldum ki sinirlerim bozuldu" sözleriyle aktararak, ayrılığın yarattığı hüznün davul zurnayla kutlanmasına içerlediğini belirtti.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler