Cemal Hünal soluğu savcılıkta aldı: İmzası taklit edilerek sertifika dağıtıldı!
Issız Adam filmiyle hafızalara kazınan oyuncu Cemal Hünal, eğitim verdikten sonra ayrıldığı bir ajansın, imzasını taklit ederek sahte sertifika düzenlediğini ve fotoğraflarını izinsiz kullandığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede oyuncunun hem maddi hem manevi zarara uğratıldığı belirtirken Hünal, yaptığı açıklamada yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.
Oyuncu Cemal Hünal, eğitim verdikten sonra ayrıldığı ajansın, kendi imzasını taklit ederek sahte sertifikalar düzenlediği ve kişisel fotoğraflarını izinsiz şekilde tanıtım amaçlı kullandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: DHA
Mağdur Hünal'ın avukatı Iyaz Çimen tarafından savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Hünal'ın bir ajansta kısa süre oyunculuk dersi verdiği belirtildi.
Kaynak: Sosyal medya
Dilekçede, dersten sonra söz konusu kurum tarafından müvekkilinin imzasının taklit edildiği ve buradaki öğrencilere sertifika verildiği, Hünal'ın rızası olmadan kişisel fotoğraflarının ajansın sosyal medya hesaplarında reklam ve tanıtım amaçlı paylaşıldığı ifade edildi.
Kaynak: Sosyal medya
Hünal'ın iradesi dışında, isminin, imzasının ve fotoğraflarının ticari amaçlarla kullanılmasının maddi ve manevi açıdan zarara neden olduğu belirtilen dilekçede, şüphelilerin tespit edilmesi ve cezalandırılmaları talep edildi.
Kaynak: Sosyal medya
ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRENDİ!
Savcılığa sunduğu suç dilekçesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hünal, "Mecidiyeköy'de eğitim verdiğim bir ajans benim adıma sahte imzalı eğitim sertifikaları dağıtmış. Bunu Instagram'dan bana teşekkür mesajıyla sertifikayı benimle paylaşan öğrencilerden öğrendim. O yüzden şikayetçi olmak zorunda kaldım. Benim için üzücü durum çünkü verdiğim eğitimlere özen gösteriyorum. Bu şekilde öğrencilerin zorda bırakılması ve kandırılıyor olduklarını düşünmem beni çok üzdü" dedi.
Kaynak: Sosyal medya
Ünlü oyuncu daha sonra ise sosyal medya hesabında açıklamada bulundu.