Michael Gambon 82 yaşında hayatını kaybetti! İşte ölüm sebebi! Harry Potter'ın Albus Dumbledore'uydu...

Dünyaca ünlü film serisi 'Harry Potter'da 'Albus Dumbledore' karakterini canlandıran Sir Michael John Gambon'dan acı haber geldi. Ünlü oyuncu, Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 16:28 Güncelleme 29 Eylül 2023, 16:43
Michael Gambon 82 yaşında hayatını kaybetti! İşte ölüm sebebi! Harry Potter’ın Albus Dumbledore’uydu...

İÇİNDEKİLER

İngiliz yazar J. K. Rowling'in kaleme aldığı fantastik romanlardan sinemaya uyarlanan Harry Potter serisinde Albus Dumbledore rolüyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan 82 yaşındaki oyuncu Michael Gambon yaşamını yitirdi.

ZATÜRRE GEÇİRDİ
Usta oyuncunun ölüm haberini acılı ailesi duyurdu.

Oyuncunun eşi ve oğlu yaptığı açıklamada Michael Gambon'un zatürre geçirmesinin ardından yanlarında huzur içinde hayatını kaybettiğini söyledi.

6 HARRY POTTER FİLMİNDE OYNADI
Sekiz Harry Potter filminin altısında rol alan "Sir" ünvanlı oyuncu, 50 yıllık kariyeri boyunca birçok film, dizi ve tiyatro oyununda yer aldı. Oyuncunun 4 BAFTA ödülü bulunuyor.

MICHAEL GAMBON KİMDİR?
Sir Michael John Gambon, film ve sahne performanslarıyla ünlü İngiltere'de doğmuş olan İrlanda asıllı bir oyuncu. Araç üretim fabrikalarında çalışırken içindeki dürtüye daha fazla engel olamayarak drama alanına yönelmeye karar veren oyuncu, sahne kariyerine İrlanda tiyatrosunda küçük roller üstlenerek başladı.

Uzun süre içinde farklı tiyatro şirketlerinde çalışan Sir Michael John Gambon, 'Shakespeare' oyunlarında başrol oynadı ve aynı zamanda filmlerde ve TV'de rol aldı.

'Harry Potter' serisinde Hogwart'ın Müdürü 'Albus Dumbledore' rolüyle dünya çapında tanınır hale geldi.