Tamer Karadağlı'ya yönelik karalama kampanyası boşa çıktı! 'Nezaket istifaları' gerçeği... Norm Ender'den 'part time aktivist'lere taş

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından hazımsız çevreler usta oyuncuyu hedef tahtasına koydu. Saldırılar karşısında sükünetini koruyan Karadağlı için karalama kampanyası başlatıldı. Devlet Tiyatroları'ndan istifa dalgası adı altına yayılan haberlerinin aslı da kısa sürede ortaya çıktı. İstifaların yeni genel müdürün atanmasıyla birlikte gerçekleştirilen nezaket istifaları olduğu belirtildi. Karadağlı'ya yönelik linç kampanyasına yüksek perdeden tepki gösteren rapçi Norm Ender, "Sanatçı değil, sözleşmeli ünlü, part time aktivist diyorum ben artık bunlara, omurgalı bir duruşları olmadığını Disney'in Atatürk'e yaptığı saygısızlığa sessiz kalarak kanıtladılar." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 08:28 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 08:51
Tamer Karadağlı’ya yönelik karalama kampanyası boşa çıktı! ’Nezaket istifaları’ gerçeği... Norm Ender’den ’part time aktivist’lere taş

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararının ardından göre tiyatro ve sinema oyuncusu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Kararın ardından sözde sanat çevreleri Karadağlı'yı hedef alan karalama kampanyasının startını verdiler. Disney'in 'Atatürk' projesini iptalinin ardından suskunluğa bürünen çevrelerin tavırları kamuoyunu tepkisini çekti. Son olarak Tiyatrolar Genel Müdürlüğü'ne bağlı sanatçıların istifalarının üzerinden yürütülen kampanyanın da içinin boş olduğu ortaya çıktı.

NEZAKET İSTİFALARI
Günaydın gazetesi yazarlarından Tuba Kalçık, Karadağlı'ya yönelik linç kampanyasının esasını köşesine taşıdı. Kalçık, istifaların 'nezaket amaçlı' olarak verildiğini öğrenirken, usta oyuncu Karadağlı'ya sahip çıkan Norm Ender'e de ulaşarak açıklamalarını detaylıca aktardı.

Kalçık yazısından önemli bölümler şu şekilde:
Biliyorsunuz ünlü oyuncu Tamer Karadağlı bir süredir medyanın gündeminde. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından bazı medya gruplarında Karadağlı'ya tepki olarak 'kurumda istifa furyası' başladı haberleri yapılıyor. Ben de bu haberleri öğrenmek için Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve bir dönem de yöneticilik yapmış önemli bir isme ulaştım.

Kimliğini yayınlamamak kaydıyla yazabileceğimi söyleyen Devlet Tiyatrosu sanatçısının açıklamaları şöyle: "Devlet kurumlarında yeni bir genel müdür atandığı zaman bir önceki dönemde yöneticinin ekipleri nezaketen istifalarını genel müdüre sunarlar. Bu bir gelenektir. Sadece bizim kurumda değil, her devlet kurumunda böyle yapılır.

Tamer Karadağlı da kuruma genel müdür olarak atanınca bir önceki dönemdeki genel müdürün de ekibi istifalarını sundu. Kararı Tamer Bey verecektir. Yani bu istifalar 'tepkiden dolayı değil nezaketten dolayı' verildi. Bunun yanı sıra şunu da söylemek isterim; Devlet Tiyatroları'na bugüne kadar bütün genel müdürler Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmıştır. Seçilerek kimse gelmedi o göreve. Bazı basın organlarının yansıttığı gibi kurum içinde de herhangi bir tepki ya da huzursuzluk yaşanmıyor."

PART TİME AKTİVİSTLER
Bu arada rapçi Norm Ender de Tamer Karadağlı'ya yönelik yapılan istifa haberlerine sert dille sosyal medyadan eleştirmişti. Ben de kendisini hem bu isyanını hem de sosyal medya ortamını konuşmak için aradım...

"Eskiden bir yanlışa karşı tepki gösterildiği zaman, insanların samimi olduğunu zannederdim, artık biliyorum ki konunun tepki gösterdikleri olayla bir ilgisi yok" diyen Norm Ender sözlerine şöyle devam etti:

"Tamamen isimlerin nasıl bir dünya görüşü olduğuna göre tutum sergileniyor. Sadece Tamer Karadağlı'ya değil, yurtsever tarafını belli eden herkese bu karalama kampanyası yapılıyor. Ayarsız ve sınırsız bir öfke, tamamen itibar sarsıcı hamleler. Aynı tutumu gelir kapısının dışında kalan bir zümre, kendilerine yaptığı zaman çok güzel mağduru oynuyorlar, sanatçı değil, sözleşmeli ünlü, part time aktivist diyorum ben artık bunlara, omurgalı bir duruşları olmadığını Disney'in Atatürk'e yaptığı saygısızlığa sessiz kalarak kanıtladılar. Halkın her kesimi bu duruma çok net tepki verirken, Disney'le iş yapan ya da yapabilir konumda olan ünlülerin ölüler gibi susması öfkelerinin bile riyakar olduğunu gösteriyor. Yarın bir ödül töreninde iki satır aktivistlik yapıp, tribüne oynarken görürüz derin kişiliklerini. Ne diyeyim?"

"Siz bu açıklamayı yaptıktan sonra benzer bir eleştiriye maruz kaldınız mı?" diye sorduğumda ise şunları söyledi:

"Halk eleştirimi haklı buluyor ama ne zaman böyle bir serzenişte bulunsam bir taraf hemen benim açığımı aramaya, aynı manipülasyon ile saygınlığımı zedelemeye çalışıyor. Ben gerçekten üzülüyorum, kimseye kendimi beğendirme çabam yok. Olduğum gibi olmaya, konulara sadece haklı ve haksız olarak yaklaşmaya devam edeceğim."

"KİMİN ATATÜRK SEVGİSİ GERÇEK, KİMİN VİTRİN GÖRDÜK"
Norm Ender, "Atatürk üzerinden yürütülen bazı tartışmaların toplum nezdinde inandırıcılıktan uzak olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorumu ise şöyle yanıtladı:

"Toplum kimin Atatürk sevgisinin vitrin olmadığını görmeye başladı. Böyle olaylar sanatçılarla, ünlüleri birbirinden ayırıyor. Özellikle gençlerin riyakar ünlülere sert tepkiler verdiğini görmek beni motive ediyor. Atatürk'ün gençlere neden özel bir değer ve önem verdiğini daha net anlıyorum. Atatürk kırmızı çizgimizdir, bunu herkes bilsin!"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN