Tek bir formülle tığ gibi eridi! 1 ayda 10 kilo verme garantili Ecem Erkek diyeti! İşte 38 bedene düşme sırrı...

Ecem Erkek'in son hali çok konuşuldu. Verdiği röportajda, 10 kilo verdiğini belirten Erkek, özellikle hızlı sonuçlar arayanların ilgisini çekti. Peki Ecem Erkek nasıl zayıfladı?

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 09:49 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 09:49
Tek bir formülle tığ gibi eridi! 1 ayda 10 kilo verme garantili Ecem Erkek diyeti! İşte 38 bedene düşme sırrı...

İÇİNDEKİLER

Dikkat çekici bir diyet uygulayarak adını duyuran Ecem Erkek, kısa süre içerisinde 10 kilo verdi. Yaklaşık 36- 38 bedene kadar düşen oyuncunun nasıl zayıfladığı merak konusu oldu. Erkek, bu hızlı ve etkili zayıflama yöntemiyle dikkatleri üzerine çekti. İşte detaylar...

GÖZLE GÖRÜNÜR FARKI DİKKAT ÇEKTİ

Ünlü oyuncu Ecem Erkek, fazlalık kilolarından kurtulmasıyla şaşırtıcı bir dönüşüm sergiledi. Yeni incecik görünümüyle görenleri adeta hayrete düşüren Erkek, sağlıklı yaşam ve kararlılıkla gerçekleştirdiği bu değişimle dikkatleri üzerine çekti.

Ünlü oyuncu fazlalık kilolarından arınarak yeni bir fiziksel görünüm elde etti.

2015'de mezuniyetini tamamlayan Ecem Erkek, 2017 yılında ise televizyon ekranlarında boy göstermeye başladı.

2017 ve 2021 yılları arasında sinemada da ilerlerken, bir taraftan Güldür Güldür programında dikkatleri üzerine çekti.

33 yaşındaki oyuncu, "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?" filmiyle de çok konuşuldu.

Erkek, son zamanlarda yayınladığı fotoğraflarla ne kadar kilo veridği ortaya koydu.

Şimdilerde bambaşka birine dönüşen Ecem Erkek, 10 kilo verdiği ifade etti. Bir taraftan yoğun tempo içindeyken sporuna da dikkat eden Erkek, sıkı bir diyete girerek sağlıklı yaşamayı tercih edenlerden oldu.

Oyuncunun neşesi ve mutluluğunu gören takipçileri ise "Sen nasıl mutluysan öyle güzelsin!" yorumlarında bulundu.

1 AYDA 10 KİLO VEREBİLMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Öte yandan uzmanlar 1 ayda 10 kilo vermek için bazı yöntemleri açıkladı.

KALORİ HESABI YAPIN

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız kalori hesabı yapın. Günlük almanız gereken kalori miktarının dışına çıkmayın. Kilo vermek için ya kalori alımınızı azaltarak ya da günlük fiziksel aktivitenizi artırarak tükettiğinizden daha fazla kalori kullanmanız gerekir.

BOL LİFLİ GIDALAR TÜKETİN

Lif, vücudunuzda sindirilmeden dolaşan, kan şekerini dengelemeye yardımcı olan, mide boşalmasını yavaşlatan ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan bir besindir.

BOL HAREKET VE AZ YEMEK

Zayıflamak için aldığınız kalorilerin, yaktığınız kalorilerden az olması gerekir. Bol hareket, az yemek. Bu herkes için geçerlidir.

ZAYIF KASLAR KİLO VERMEYİ ZORLAŞTIRIR

Hareketsiz bir yaşam yaşıyorsanız, yaşınız ilerledikçe kaslarınız zayıflar. Kaslar bol miktarda enerji harcar. Kaslarınız zayıfsa kilo vermeniz zorlaşır.

KARDİYO YAPIN

Kardiyo olarak da bilinen aerobik egzersiz, daha fazla kalori yakmak ve kalbinizi ve akciğerlerinizi güçlendirmek için kalp atış hızınızı artıran bir tür fiziksel aktivitedir. Rutininize kardiyo eklemek , kilo kaybını hızlı bir şekilde artırmanın en etkili yollarından biridir.

HER GÜN 1 FİNCAN KAHVE

Kısa vadede kafein metabolizma hızını artırır ve yağ yakımını hızlandırır. Günde 1 bardak kahve iştahınızı körelterek diyetinize destek olur. Bununla birlikte daha çok kahve içmek, vücudunuzu bu etkilerine karşı toleranslı hale getirebilir.

DÜZENLİ EGZERSİZ ŞART

Sağlıklı kilo verebilmek için beslenme düzeninin yanı sıra düzenli egzersiz yapmaya da özen göstermeniz önerilir. Her yapacağınız egzersiz sayesinde gün içerisinde aldığınız kalorileri daha kolay harcayabilirsiniz. Ayrıca egzersiz yapmak kaslarınızı çalıştırarak vücudunuzun da sıkılaşmasına yardımcı olur. Egzersiz yapamaya vakit bulamıyorsanız her gün yapacağınız 45 dakikalık yürüyüşle ile de vücudunuzu çalıştırabilirsiniz.