Halil Sezai'nin darp davası konser soruşturmasına döndü mahkeme kararını verdi!

Halil Sezai'nin darp davası konser soruşturmasına döndü mahkeme kararını verdi! Komşusu Hüseyin Meriç’i darp edip hapis cezası alan ve sahneye çıktığı bir mekanda söylediği sözler nedeniyle yeniden şüpheli olan şarkıcı Halil Sezai'nin sözleri söylerken konser alanında alenen yayınlanmak üzere kamera çekimi yapıldığını bildiğine vurgu yapan savcılık, “hakaret” suçunu işlediğine dair dava açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe oluştuğunun altını çizdi. İki isme uzlaşma teklifi götürülmesi için dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Daha önce de davalık olan ikilinin uzlaşıp uzlaşmayacağı merak konusuyken “tehdit” suçundan başlatılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2022, 13:10 Güncelleme 08 Mayıs 2022, 13:10
Halil Sezai’nin darp davası konser soruşturmasına döndü mahkeme kararını verdi!

İÇİNDEKİLER

Tuzla'da 68 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'in darp edip tutuklanan ve 1 yıl 11 ay 17 gün hapse çarptırılan şarkıcı Halil Sezai, tahliyesiyle birlikte sahne aldığı mekanda söylediği sözler nedeniyle yeniden adliyelik oldu. Hakkında "hakaret" ve "tehdit" suçlarından başlatılan soruşturmada ise savcılık kararını verdi.

"HER AN ÖLDÜREBİLİR"

Hüseyin Meriç, avukatı aracılığı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe sunarak Halil Sezai'den yeniden şikayetçi oldu. Sezai'nin gerek sosyal medya gerekse sahne aldığı mekanda kendisine hakaret ve tehdit ettiğini belirtti. Öyle ki Halil Sezai'nin, geçen Temmuz ayında sahne aldığı bir mekanda "Hak etti, kafam güzeldi. Gerektiği şekilde tam dövemedim, bir dahaki sefere. G…n tekiydi gerçekten" sözlerine vurgu yaparak psikolojisinin bozulduğunu aktaran yaşlı adam, "Can korkum var. Kin besliyor, her an öldürebilir" diye de ekledi. Savcılıkta ifade veren Sezai de, "Ben kimseye hakaret etmedim. Konserim sırasında seyircilerle sohbet eşliğinde konuştum" dedi. Savcılık ise kararını verdi.

"DAVA AÇMAK İÇİN YETERLİ ŞÜPHE VAR"

Halil Sezai ve Hüseyin Meriç arasında daha önce de kavga yaşandığını ve sonucunda Sezai'nin mahkum edildiğini hatırlatan savcılık, şarkıcının verdiği konserde bu olaya dair yaptığı konuşmada Meriç'i hedef alarak "G…n tekiydi gerçekten" dediğini kaydetti.

Halil Sezai'nin bu sözleri söylerken konser alanında alenen yayınlanmak üzere kamera çekimi yapıldığını bildiğine vurgu yapan savcılık, "hakaret" suçunu işlediğine dair dava açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe oluştuğunun altını çizdi. "Hakaret" suçunun uzlaşma kapsamında olduğunu da belirten savcılık iki isme uzlaşma teklifi götürülmesi için dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi.

"MUHATABI DİNLEYİCİLERİYDİ"

Daha önce davalık olan iki ismin uzlaşıp uzlaşmayacağı merak konusu olurken "tehdit" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında da savcılık kararını oluşturdu. Sabah'ın haberine göre; konserdeki videonun bilirkişi tarafından incelendiğini belirten savcılık, rapora göre Halil Sezai'nin konser esnasında Hüseyin Meriç'le yaşadığı olaylara ilişkin dinleyicilerini muhatap alarak konuştuğunu ifade etti.

Sezai'nin söylemlerinin Meriç'e iletilmesi kastıyla hareket ettiğine dair yeterli delil olmadığını belirten savcılık "tehdit" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN