Diriliş Ertuğrul'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya flaş transfer! Baycu Noyan ile kasırgalar estirmişti

Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Baycu Noyan karakteriyle büyük beğeni toplayan Barış Bağcı'nın yeni sezonda yer alacağı proje belli oldu. 2. sezonunda Sultan Alparslan'ın dönemini anlatacak olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisine daha önce Barış Arduç ile Fahriye Evcen dahil olmuştu. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Diriliş Ertuğrul'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya flaş bir transfer gerçekleştirildi. Baycu Noyan karakteriyle çok sevilen Barış Bağcı dizinin kadrosuna katıldı. Ayrıca son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Volkan karakteriyle izlediğimiz Erdinç Gülener'in Sultan Alparslan'ın babası rolünde dizide rol alacak.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2021, 22:01 Güncelleme 06 Ağustos 2021, 22:01
Diriliş Ertuğrul’dan Uyanış Büyük Selçuklu’ya flaş transfer! Baycu Noyan ile kasırgalar estirmişti

İÇİNDEKİLER

Diriliş Ertuğrul'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya flaş transfer! Baycu Noyan ile kasırgalar estirmişti. Uyanış Büyük Selçuklu yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. 2. sezonunda Sultan Alparslan'ın dönemini anlatacak diziye Fahriye Evcen ve Barış Arduç'un katılacağının açıklanması heyecan yaratmıştı. Son olarak gelen bilgilere göre, Diriliş Ertuğrul dizisindeki Noyan rolüyle gönüllere taht kuran Barış Bağcı'nın dizinin kadrosuna katıldığı belirtildi. Yeni sezon hazırlıkları süren dizide Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Volkan olarak izlediğimiz Erdinç Gülener'in Sultan Alparslan'ın babası rolüyle izleyici karşısında olacak.

İŞTE BARIŞ BAĞCI'NIN YENİ PROJESİ

Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Baycu Noyan karakteriyle büyük beğeni toplayan Barış Bağcı'nın yeni sezonda yer alacağı proje belli oldu.

2. sezonunda Sultan Alparslan'ın dönemini anlatacak olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisine daha önce Barış Arduç ile Fahriye Evcen dahil olmuştu.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Diriliş Ertuğrul'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya flaş bir transfer gerçekleştirildi. Baycu Noyan karakteriyle çok sevilen Barış Bağcı dizinin kadrosuna katıldı.

Ayrıca son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Volkan karakteriyle izlediğimiz Erdinç Gülener'in Sultan Alparslan'ın babası rolünde dizide rol alacak.

BARIŞ BAĞCI KİMDİR?

Barış Bağcı 27 Mayıs 1975 tarihinde Karaman'da dünyaya gelmiştir. Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Trabzon Devlet Tiyatrosunda görev aldıktan sonra kariyerine İstanbul Devlet Tiyatrosunda devam etmiştir. Diriliş Ertuğrul dizisine 2. sezon katılarak Baycu Noyan karakterini canlandırmıştır.

BAYCU NOYAN KİMDİR?

Baycu Noyan (1201 - 1260) Batı Moğol orduları kumandanıdır. Besud/Beshud kabilesinden olup, Cengiz Han'ın komutanlarından Jebe'nin akrabasıydı. 1228 yılında İsfahan seferine katıldı. Daha sonra Cormagon Noyan'ın himayesinde Kafkasya bölgesinde askeri faaliyetlerde bulundu.

1241 yılında hastalanan Cormagon Noyan'ın yerine Mugan'daki Moğol ordusunun başına getirilen Baycu Noyan, Babai ayaklanması sonucu Anadolu Selçuklularının düştüğü zor durumu görerek içerisinde Ermeni ve Gürcülerin de bulunduğu 30.000 kişilik bir orduyla Mugan'dan hareket etti. Komutasındaki Moğol ordusuyla 1242 sonbaharında Erzurum önlerine gelerek şehri kuşattı. Erzurum' u kısa sürede alan Baycu Noyan şehri yağmalatıp ve tahrip ettirdikten sonra şehir surlarını da yıktırarak Mugan'a döndü.

1243 yılındaki Kösedağ Muharebesinde II. Gıyaseddin Keyhüsrev komutasındaki Selçuklu kuvvetlerini yenilgiye uğrattı. Savaşın hemen ardından kendisine teslim olan Sivas' a girerek şehri yağmalattı. Kendisine direnen Tokat ve Kayseri şehirlerini ele geçirerek tamamen tahrip etti. Azerbaycan'a dönerken de Erzincan'ı ele geçirerek tahrip ettirdi. Bu başarıları sonucunda Anadolu Selçuklulularını Moğollar'a bağlı devlet haline getirdi.

1245 yılında Ahlat ve Diyarbakır'ı ele geçirdi. 1246 yılında yeni Moğol hükümdarı Güyük Han tarafından görevinden alındı ve yerine Eljigidei getirildi. Güyük Han'ın ölümünden sonra, 1251 yılında yeni Moğol Hanı olan Möngke' nin kendi hanlığına karşı gelen Eljigidei'yi öldürtmesiyle Baycu Noyan yeniden İran topraklarındaki Moğol ordularının komutanlığına getirildi.

Baycu Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğüyle ilgili bilgiler sınırlıdır. Bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür. Baycu Noyan'dan son olarak Hülagü Han'ın Suriye'nin işgali için Eylül 1259 yılında yapılan hazırlıklarda bahsedilmektedir.