Hayranları şokta Bala Hatun öldü mü? Kuruluş Osman Bala Hatun tarihte kimdir? İşte hayatına dair bilgiler

Kuruluş Osman Bala Hatun tarihte kimdir? Bala Hatun'un Moğollar tarafından bıçaklanması izleyicilerin aklına Bala Hatun öldü mü sorusunu getirdi. Bala Hatun'un hayatı izleyiciler tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Kuruluş Osman izleyicileri özellikle dizinin yayınlandığı şu saatlerde Bala Hatun kimdir sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. İşte merak edilen detaylar... Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmıştır.

Giriş Tarihi 05 Mart 2020, 09:07 Güncelleme 05 Mart 2020, 09:07
Hayranları şokta Bala Hatun öldü mü? Kuruluş Osman Bala Hatun tarihte kimdir? İşte hayatına dair bilgiler

İÇİNDEKİLER

Bala Hatun öldü mü sorusu Kuruluş Osman'ın son bölümünden sonra merak konusu oldu. Dizinin yayınlandığı günler dikkat çeken tarihi karakterlerden birisi de Şeyh Edebali'nin kızı Bala Hatun oluyor. Özellikle dizinin yayınlandığı saatlerde izleyiciler arama motorlarında Bala Hatun hakkında araştırma yapıyor. Peki, Kuruluş Osman Bala Hatun tarihte kimdir? İşte hayatına dair bilgiler... Balgay, Osman Bey'in güçlenmemesi için her şeyi yapmaya hazırdır. Osman Bey'in Bala Hatun'a olan ilgisinin farkında olan Balgay'ın planı beklenenden daha tehlikelidir. Balgay, Osman Bey'den intikamı Bala Hatun'a suikast düzenleyerek mi alacak? Bıçaklanan Bala Hatun, hayatta kalmayı başarabilecek mi?

BALA HATUN TARİHTE KİMDİR?

Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmıştır.

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile ikinci evliliğini yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

Torun çocukları: Yıldırım Bayezid, Savcı Bey, Yakub Çelebi, Nefise Hatun, Sultan Hatun, Halil Bey, İbrahim Bey

Torunlar: I. Murad, Süleyman Paşa, Şehzade Halil, Fatma Hatun

BALA HATUN YAŞAYACAK MI?

Balgay, Osman Bey'in güçlenmemesi için her şeyi yapmaya hazırdır. Osman Bey'in Bala Hatun'a olan ilgisinin farkında olan Balgay'ın planı beklenenden daha tehlikelidir. Balgay, Osman Bey'den intikamı Bala Hatun'a suikast düzenleyerek mi alacak? Bıçaklanan Bala Hatun, hayatta kalmayı başarabilecek mi?

SAMSA ÇAVUŞ VE OSMAN BEY KARŞI KARŞIYA!

Obadan sürgün edilen Osman Bey'e karşı olanlar arasında Samsa Çavuş da vardır. Balgay'ın yaptıklarından dolayı Osman Bey'e öfke besleyen Samsa Çavuş, ipleri tamamen koparmaya kararlıdır. Tecrübesiz bulduğu Osman Bey'e karşı liderlik savaşı açan Samsa Çavuş, dostuna ihanet edecek midir? Beylik kurmak isteyen ve bu yolda yalnız yürüyen Osman Bey, kendisine kurulan pusudan kurtulmayı başaracak mı?