Biten bir devrin bitmeyen hikayesi

Yılın en iddialı yapımı 'Bizim Hikaye' yarın vizyona giriyor. Dün basın toplantısı gerçekleşen ve 80 darbesine odaklanan yapım için herkesin ortak görüşü 'Film, hafızalardan kolay çıkmayacak!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2015 Güncelleme 27 Mart 2015, 02:49
Biten bir devrin bitmeyen hikayesi

İÇİNDEKİLER

Muhteşem senaryosuyla yılın en iddialı yapımı olan, 'Bizim Hikaye'nin basın lansmanı, dün Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda yapıldı. Alaaddin Film'in yapımcılığını üstlendiği ve Yasin Uslu'nun yönetmenliğini yaptığı filmin basın toplantısına, oyuncular ve ekip tam kadro olarak katıldı. Filmin başrol oyuncuları Cansel Elçin, Sera Tokdemir, Çiğdem Batur, Burcu Kıratlı, Haluk Piyes, Naz Elmas ve İbrahim Kendirci, hep birlikte gurur pozu verdi. Altan Erkekli, Yavuz Bingöl, Mahir İpek, Murat Cemcir, Ertan Saban, Sarp Akkaya, Hande Doğandemir, Engin Hepileri ve Rasim Öztekin gibi ünlüler de ekibi yalnız bırakmadı.



HERKESTEN TAM DESTEK
Basın katılımının da çok yoğun olduğu lansmana Ahaber Genel Yayın Yönetmeni Haluk Çimen, Show Tv Genel Müdürü Ümit Önal, TV8'in patronu Acun Ilıcalı, Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, Mint Yapım'ın sahibi yapımcı Birol Güven, Limon Film'in sahibi Hayri Aslan, Ay Yapım'ın patronu Kerem Çatay ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar da katıldı. 27 Mart'ta vizyona giren ve 80 darbesi dönemine odaklanan 'Bizim Hikaye'de; inancı ve düşüncesi uğruna haksızlığa uğramış, gururu, itibarı zedelenen, haksız yere hüküm giyen insanların geçmişten bugüne uzanan hüzünlü hikayesi ele alınıyor. Filmin hikayesi; Şükran Erdoğan, Hakan Kandal ve Fatih Hocaoğlu'na, senaryosu ise Seda Altaylı Turgutlu ve Yasin Uslu'ya ait.



YÜREKLERE DOKUNACAK
Vizyona girmesiyle birlikte, insanların hafızalarından kolay kolay çıkmayacak
olan "Bizim Hikaye", konusu ve içeriğiyle, yaşanılan dramatik ve ibret verici bir aşk hikayesini anlatıyor. Film, duygu yüklü sahneleriyle de seyredenlerin göz pınarlarından damla damla yüreklerine akacak bir hikayeyi sinemaseverlerle buluşturacak...



Filmin ana karakteri İsmail Bey'i oynayan Cansel Elçin : Baba oğul ilişkisi üzerinden bir ailenin yıkılışını anlatan duygusal yanı ağır basan bir film. O dönem hapse girmiş insanı canlandırmak etkileyici.

Babasını
kurtarmak için mücadele eden 'avukat Ahmet ' rolünü canlandıran Haluk Piyes : Bu sadece belli bir zihniyetin değil tüm haksızlığa uğramış insanların filmi.

İsmail Bey'in
karısı Elçin 'i oynayan Ser a Tokdemir : Filmde tabii ki aşk var ama bu sadece bir aşk ve dava hikayesi değil. Benjamin Button gibi hissetmeyi isterdim. Bu filmde kısmet oldu. Özel bir maskeyle Elçin'in hem 30'lu hem 60'lı yaşlarını oynadım.

Filmde
İsmail Bey'in doktor kızını oynayan Çiğdem Batur: Filmde muhafazakar ve açık görüşlü bir rolü canlandırmak benim için farklı bir deneyim. Ortadoğu ve Arap ülkelerinde çok fazla hayranım olduğu için kapalı olmam onların hoşuna gitti. Sosyal medyadan da çok güzel tepkiler almaya başladım.



FİLMDEN NOTLAR
Toplamda 8 hafta süren film çekimlerinin 3 haftası Trabzon, Rize ve Sinop'ta gerçekleştirildi. İstanbul'daki sahnelerinin ilk çekimleri de, 3 bin yıllık bir tarihe sahip olan yarımadada çekildi. İstanbul'un tarih kokan yerlerinde ve o dönemin ruhunu en iyi anlatacak yerlerin başında gelen Eminönü, Fatih ve Süleymaniye'de çekimleri tamamlanan filmde ayrıca sokak ve caddelerde o dönemi yansıtacak özel platolar da büyük bir titizlikle kuruldu. Filmin ses getirecek müziklerini ise başarılı müzisyen Mustafa Ceceli üstlendi.

Ufuk ÖZCAN