Türkan Şoray gözyaşlarına hakim olamadı

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, "Yeşilçam filmleri, bir zamanlar çok küçümsenmişti. Son yıllarda o filmler daha çok sevilmeye başlandı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2013 Güncelleme 26 Nisan 2013, 20:16
Türkan Şoray gözyaşlarına hakim olamadı

İÇİNDEKİLER

Şoray, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesince 6'ncısı düzenlenen Erciyes Film Festivali etkinlikleri kapsamında Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Gençlerle olmaktan keyif aldığını belirten Şoray, kendisini genç hissettiğini dile getirdi. Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik yaptığını ifade eden Şoray, son olarak "Sinemam ve Ben" adlı kitap çıkardığını kaydetti.

Yeşilçam filmlerine değinen Şoray, şunları söyledi: "Yeşilçam filmleri, insana mutluluk veren, samimi filmlerdi. Uzun bir dönem 'Yeşilçam fimleri değil mi işte' denildi. Yeşilçam filmleri, bir zamanlar çok küçümsenmişti. Son yıllarda o filmler daha çok sevilmeye başlandı. Bakıyorum şimdi çok samimi filmler olduğunu daha iyi görüyorum. O zamanlar aşklar da saftı, özlem vardı. Şimdi ise gençler bir mesajla aşklarını anlatıyorlar."

Söyleşi sırasında, bir öğrenci "Türkan" adlı şarkıyı seslendirdi. Salondakiler, öğrenciye eşlik etti. ERÜ İletişim Fakültesi Televizyon Atölyesi Kulübü öğrencileri ise sanatçının adının yer aldığı pankartlar açtı. Duygusal anlar yaşayan Şoray, gözyaşlarına hakim olamadı.

Söyleşinin ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, ERÜ öğrencilerinin Şoray ile ilgili kısa yazılarının derlenmesinden oluşan "Türkan Şoray Deyince" adlı kitabı, sanatçının resmedildiği rölyef tabloyu ve el yapımı kilimi, Türkan Şoray'a hediye etti. Söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.