Bişkek'te Cengiz Aytmatov sergisi

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Devlet Tarih Müzesi'nde merhum yazar Cengiz Aytmatov'un anısına "Cengiz Aytmatov'un Hayatı ve Eserleri" adlı fotoğraf ve kitap sergisi açıldı.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 15 Haziran 2011, 21:51
Bişkek’te Cengiz Aytmatov sergisi

İÇİNDEKİLER

Merhum yazarın yakınlarının ve sevenlerinin katıldığı serginin açılış konuşmasını yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Aytmatov'un Kırgız halkının umudu ve vicdanı olduğunu söyledi. Otunbayeva "Nerede olursak olalım, Cengiz Aytmatov açık ve anlamlı konuşmaları ile halk adına konuşabilir. Yazarımız yanımızda olmamasına rağmen, onun eserleri bizi birleştirmektedir" dedi. Açılış konuşmasının ardından kurdeleyi kesen Cumhurbaşkanı Otunbayeva ve beraberindekiler, ardından sergiyi gezdi.

Birçok ülke büyükelçisinin de katıldığı açılış töreninde açıklama yapan Azerbaycan'ın Kırgızistan Büyükelçisi Afir Agayev, Cengiz Aytmatov'un Haydar Aliyev ile dostluk ilişkilerinde bir arkadaşlığı olduğunu belirtti ve serginin gençlerin yazarı daha yakından tanımaları ve anmaları için iyi bir olanak sağladığını vurguladı.

Yalnızca, Kırgızistan'ın değil dünya edebiyatının da önemli yazarı olduğunu kaydetti Cengiz Aytmatov'un eserlerinin gelecek nesilleri birleştireceğini söyleyen yazarın kardeşi İlgiz Aytmatov, "Hem politik, hem de ideolojik yönden zor bir hayatımızda yazarların ruhsal eğitici çalışmaları yararlı olmalı" dedi.

Cengiz Aytmatov'un fotoğraflarının ve eserlerinin bulunduğu sergi, 5 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.