Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Marketten eve dönüp tezgaha poşetleri bıraktınız. Hemen ardından açtığınız yumurta kartonunda çatlamış bir yumurta görmek hoş bir sürpriz olmayacaktır. Yumurtaların kabuğu zarar gördüğünde bakteriler için bir risk oluşturabileceğinden uzmanlar çatlak yumurtaların nasıl kullanılabileceği konusunda bazı ipuçları veriyor. Detaylara yakından bakalım.

Giriş Tarihi: 03.01.2025 23:21 Güncelleme Tarihi: 03.01.2025 23:39
Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Çatlak bir yumurtayı atmak yerine doğru şekilde nasıl değerlendirileceğini bilmek önemlidir. Uzmanlar çatlak yumurtaların tüketilip tüketilemeyeceğini açıklıyor. Bu noktada saklama ve pişirme yöntemlerini bilmek oldukça önemli. Aksi takdirde tüketimi ciddi risklere kapı açıyor. Detaylara yakından bakalım.

Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Çatlak Yumurtalar Ne Zaman Tüketilmeli?

Yumurta kabuğu, salmonella gibi zararlı bakterilere karşı doğal bir koruma sağlar. Ancak bir yumurta çatladığında bu koruma zayıflar ve tüketimle ilgili riskler artar. Uzmanlar yumurtanın ne zaman ve nasıl çatladığına dikkat ederek karar vermeniz gerektiğini söylüyor.

Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Marketten Alınan Çatlak Yumurtalara Dikkat

Marketlerde çatlak bir yumurta görürseniz bunun ne kadar süredir çatlak olduğunu bilmediğiniz için tüketmek güvenli değildir. Bu nedenle yumurta alırken kartonları dikkatlice kontrol etmek önemlidir.

Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Yanlışlıkla Kırılan Yumurtaları Nasıl Tüketmeli?

Eğer yumurtayı evde kendiniz yanlışlıkla kırdıysanız hemen pişirerek güvenle tüketebilirsiniz. Ancak kabuğun altındaki zarın sağlam olduğundan emin olun. Bu zar bakterilerin yumurtaya girmesini önler.

Yumurtayı böyle yiyenler dikkat! Ölümcül sonuçlara yol açabilir

Çatlak Yumurtaların Saklanması

Yanlışlıkla kırılan bir yumurtayı hemen kullanamıyorsanız küçük bir kaseye koyarak üzerini streç filmle kapatabilirsiniz. Bu şekilde iki gün içinde tüketilmeli ve en az 160 dereceye kadar pişirilmelidir.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN