TÜBİTAK SAGE, 2024 sonunda yayınladığı strateji dokümanında, hipersonik silahlar için Ar-Ge sürecinin devam ettiğini açıkladı."Yüksek hızlı tahrik sistemleri ve hipersonik aerodinamik yapılar" üzerinde ön prototip ve test platformları geliştirildiği bildirildi.
ASELSAN ve Roketsan iş birliğiyle yürütülen çalışmalarda, özellikle Mach 5 ve üzeri hızlara ulaşacak füze motorları öncelikli Ar-Ge konularından biri.
Türkiye, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) taraftır ve nükleer silah geliştirme ya da bulundurma taahhüdünde bulunmamıştır.
SIPRI'nin 2025 Haziran raporuna göre, Türkiye'de aktif nükleer silah başlığı yoktur. Türkiye, sivil amaçlı nükleer enerji yatırımları kapsamında Akkuyu Nükleer Santrali gibi projeleri yürütmektedir.
Bu konu da sık soruluyor. İncirlik Üssü'ne konuşlandırılmış ABD'ye ait B61 tipi nükleer bombalar olduğuna dair sızıntılar geçmişte gündeme gelmişti
Ancak bu silahlar:
ABD kontrolündedir,
Türkiye'nin kontrolüne geçmemiştir,
Türkiye'nin nükleer silah sahibi olduğu anlamına gelmez.