Dünyanın dört bir yanından geleneksel lezzetlerin buluştuğu listede Türkiye'nin simidi de yerini aldı. Almanya'nın buharda pişen çavdar ekmeğinden Etiyopya'nın fermente injera'sına, Venezuela'nın mısır bazlı arepasına kadar uzanan bu lezzet yolculuğunda, Türk simidi dikkat çekti.
LEZZETİN PEŞİNDE DÜNYA TURU
Liste, yalnızca ekmek tariflerini değil onların doğduğu kültürleri ve coğrafyaları da keşfetmeye çağırıyor. Her ekmek, ait olduğu ülkenin tarihini, geleneklerini ve yaşam biçimini yansıtıyor.
Lezzet meraklıları için bu liste, adeta dünyayı ekmekle keşfetmenin bir rehberi niteliğinde. Türkiye'den başlayan bir yolculukta Malezya'nın roti canai'sinden Japonya'nın melonpan'ına, Brezilya'nın pao de queijo'suna kadar uzanan bu tatlar, damaklarda kültürler arası bir köprü kuruyor.
DÜNYANIN EN İYİ EKMEKLERİ ARASINDA TÜRKİYE'DEN BİR LEZZET
ABD merkezli CNN International, dünyanın en iyi 50 ekmeğini seçti. Tarihçisi William Rubel tarafından hazırlanan liste, dünyanın dört bir yanındaki özgün tatları bir araya getiriyor. Rubel, ekmeği "Kültürünüz neye ekmek diyorsa, sizin için ekmek odur" sözleriyle tanımlarken, Türkiye'yi bu prestijli listede simit temsil etti.