Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

Sarma deyince ilk akla gelen genellikle asma yaprağı ya da lahana sarmasıdır. Ancak şimdi paylaşacağımız tarif hem sofralarda estetik bir sunum alternatifi olarak öne çıkıyor hem de lezzetiyle damak çatlatıyor. Kağıt ve kalemler hazırsa pırasa sarması detaylarına geçelim.

Giriş Tarihi: 07.01.2025 17:23 Güncelleme Tarihi: 07.01.2025 17:31
Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

Ne lahana ne asma yaprağı asıl bu tarif sofralarda lezzet şöleni estirecek! Tarif detayları için sizi aşağıya alalım.

Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

MALZEMELER

6-7 adet kalın pırasa (yaprakları uzun olmalı)

1 su bardağı pirinç

1 adet büyük soğan (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı sumak veya 1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay bardağı su

Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

YAPIM AŞAMASI

Pırasaları uzunlamasına kesin ve yapraklarını dikkatlice ayırın. Kaynar tuzlu suda yaprakları 2-3 dakika haşlayın, yumuşadıktan sonra süzgece alın ve soğumaya bırakın.

Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

İÇ HARCI HAZIRLAYALIM

Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Pirinci, baharatları ve limon suyunu ekleyin. Son olarak suyu ilave edip karıştırarak iç harcı hazırlayın. Pirinçlerin hafif şişmesi için 5 dakika kadar pişirin.

Tencereye inci gibi diziliyor, lezzet sınırlarını zorluyor! Ne lahana ne asma yaprağı...

SARMA AŞAMASINA GEÇELİM

(İNCE İNCE SARMAYA DİKKAT!)

Pırasa yapraklarının geniş kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç koyun ve kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız yaprakları bir tencereye sıkıca dizin.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN