Ne lahana ne asma yaprağı asıl bu tarif sofralarda lezzet şöleni estirecek! Tarif detayları için sizi aşağıya alalım.
MALZEMELER
6-7 adet kalın pırasa (yaprakları uzun olmalı)
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak veya 1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı su
YAPIM AŞAMASI
Pırasaları uzunlamasına kesin ve yapraklarını dikkatlice ayırın. Kaynar tuzlu suda yaprakları 2-3 dakika haşlayın, yumuşadıktan sonra süzgece alın ve soğumaya bırakın.