Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

Çayın yanında ikram edilebilecek pratik ve lezzetli tatlılardan birinin tarifini paylaşacağız. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz çıtır katmer tarifi hem lezzetiyle hem de basit yapım aşamalarıyla çay saatlerinize keyif katacak. İşte damakları şenlendirecek o tarifin uygulama aşamaları.

Giriş Tarihi: 14.01.2025 13:38
Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

Katmer özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ve çayın yanına mükemmel bir eşlikçidir. Fakat geleneksel üslubuyla fırında pişen bu lezzet çok daha pratik bir hale getirilebilir. İşte tel tel ayrılan ve çıtır kıvamıyla tavada pişen katmer tarifi.

Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

🌿 MALZEMELER 🌿

2 su bardağı un

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

YAPILIŞI

Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açıp tuz ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından üzerini bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin.

Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

BEZELERİ HAZIRLAYALIM

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Bu bezeleri un serpilmiş bir zeminde açarak incecik yuvarlaklar haline getirin.Her açtığınız hamur parçasının üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Üst üste koyarak her bir katmanı yağlayın. En son katmanı üzerine ceviz içi serpebilirsiniz.

Tel tel ayrılan kıvam: Tavada çıtır katmer tarifi! 5 dakikada çayın yanına hazır

VE FİNAL!

Geniş bir tavayı ısıtın. Hazırladığınız katmerleri tavaya yerleştirip orta ateşte her iki tarafını da altın rengini alana kadar pişirin. Çıtır çıtır bir dış yüzey ve yumuşacık iç dokusu ile katmeriniz hazır!

Yanına taze demlenmiş bir çay harika bir eşlikçi olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN