Katmer özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ve çayın yanına mükemmel bir eşlikçidir. Fakat geleneksel üslubuyla fırında pişen bu lezzet çok daha pratik bir hale getirilebilir. İşte tel tel ayrılan ve çıtır kıvamıyla tavada pişen katmer tarifi.
🌿 MALZEMELER 🌿
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açıp tuz ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından üzerini bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
BEZELERİ HAZIRLAYALIM
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Bu bezeleri un serpilmiş bir zeminde açarak incecik yuvarlaklar haline getirin.Her açtığınız hamur parçasının üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Üst üste koyarak her bir katmanı yağlayın. En son katmanı üzerine ceviz içi serpebilirsiniz.
VE FİNAL!
Geniş bir tavayı ısıtın. Hazırladığınız katmerleri tavaya yerleştirip orta ateşte her iki tarafını da altın rengini alana kadar pişirin. Çıtır çıtır bir dış yüzey ve yumuşacık iç dokusu ile katmeriniz hazır!
Yanına taze demlenmiş bir çay harika bir eşlikçi olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.