Kış aylarının geleneksel tatlısı olarak bilinen aşure, yaz mevsimine uyarlanarak daha ferah ve hafif bir tarifle sofralara geri dönüyor. Özellikle kavurucu sıcaklarda tatlı ihtiyacını bastırmak isteyenler için meyveli ve soğuk servis edilen aşure ideal bir seçenek sunuyor.
🥣 MALZEMELER (10-12 KİŞİLİK)
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
10 su bardağı su (buğdayı haşlamak için)
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı doğranmış incir
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı karanfil (isteğe bağlı)
1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
👩🍳 TAM KIVAMINDA YAZLIK AŞURE NASIL YAPILIR?
Hazırlık: Bir gece önceden aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayın.
Buğdayı pişirme: Haşlanmış buğdayı büyük bir tencereye alın ve üzerine 10 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ara ara karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.