Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaları artış gösterirken, birçok kişi ilaçlara alternatif olarak doğal yöntemlere yöneliyor. Bu doğal seçeneklerden biri olan mürver meyvesi, faydalarıyla dikkat çekiyor. Uzmanların da önerdiği kara mürver vitamin ve antioksidan açısından oldukça zengin yapısıyla öne çıkıyor. İşte kara mürver meyvesinin yararları!
MÜRVER MEYVESİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI
🔹Doktorların belirttiğine göre, antioksidan açısından zengin olan mürver meyvesi, kış aylarında görülen soğuk algınlığının süresini kısaltmaya yardımcı olabilir. Mürver meyveleri uzun yıllardır sağlık ve iyi oluş halini destekleyen doğal bir yöntem olarak övülmektedir.
🔹Vitaminler, antioksidanlar ve bitkisel bileşikler bakımından oldukça zengin olan bu meyveler, özellikle soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır.
🔹Şurup, çay, reçel veya meyve suyu olarak tüketilebilen bu küçük ve koyu renkli meyveler, beslenmeyi destekleyen lezzetli bir seçenek sunar. Bir tedavi yöntemi olmasa da, mürver meyvesi sağlıklı yaşam tarzını tamamlayarak bağışıklık desteği, sindirim sağlığı ve genel iyilik hali için potansiyel avantajlar sağlayabilir.
🔹Banner Baywood Tıp Merkezi'nde klinik eczacı olan Dr. Kelly Erdos, "Mürver, soğuk algınlığı veya gribi tedavi edemez ancak bazı kişilerde semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir" diyor.
MÜRVER MEYVELERİ NASIL ETKİ EDER?
🔹Mürver meyveleri, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olan güçlü antioksidan bileşikler içerir. Dr. Erdos'a göre, "Hücreleriniz duman, alerjenler veya kirlilik gibi etkenlerden kaynaklanan serbest radikallerle savaşmakla meşgul olduğunda, virüslere karşı yeterince etkili olamayabilir. Bu da soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskini artırabilir."