CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın usulsüzlükleri Türkiye gündemine oturdu. İhaleye fesat karıştırmak iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve örgüt lideri Aziz İhsan Aktaş aralarında bulunduğu 31 şüpheli tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Öte yandan rüşvet karşılığında milyarlık ihaleler alan iş adamı Aziz İhsan Aktaş'ın, sevgilisi G.G.'nin üzerine şirket kurup ihale aldırdığı ortaya çıktı. Belediyenin G.G.'ye ait şirkete yaklaşık 14 milyon liralık ihale verdiği tespit edildi. Akpolat ve Aktaş'ın arkasındaki isim ise CHP'li Erdoğan Toprak çıktı. Şüphelilerin araç satışı yöntemiyle rüşvet çarkını döndürdükleri öğrenildi. Aktaş'ın mal varlığına tedbir konuldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) akçeli işler ve ihale vurgunlarıyla gündemden düşmüyor. Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleler organize ettiği tespit edildi.
Gözaltına alınan Akpolat ve Aziz İhsan Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 31 şüpheli, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, 39 şüphelinin Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sevk edildikleri Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde işlemleri sürüyor.
TUTUKLAMA TALEBİ
Savcılık ifadeleri tamamlanan Rıza Akpolat ile Aziz İhsan Aktaş'ın da aralarında olduğu 31 şüpheli, "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "rüşvet verme", "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Savcılık, 8 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti.
Şüphelilerin hakimlik işlemlerine birazdan başlanması bekleniyor.
MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Beşiktaş ve Esenyurt Beledisindeki yolsuzluk, rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan iş adamı Aziz İhsan Aktaş'ın mal varlığına tedbir konuldu.
13 MİLYON TL'LİK İHALE ORTAYA ÇIKTI
Büyük vurguna ilişkin yeni detaylara da ulaşıldı. Aktaş'ın gönül ilişkisi yaşadığı belirlenen G.G. adlı kadına, 2020'de bir organizasyon şirketi kurduğu ve bu şirketin de Beşiktaş Belediyesi'nden 13 milyon 780 bin TL'lik ihale aldığı tespit edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ihale yolsuzluğu soruşturması kapsamında suç örgütü lideri olduğu değerlendirilen işadamı Aziz İhsan Aktaş ve 46 şüpheli hakkında ilk olarak yaklaşık 3 ay önce teknik ve fiziki takip kararı alındı. Yapılan takip neticesinde Aktaş'ın G.G. isimli bir kadınla gönül ilişkisi yaşadığı belirlendi. Derinleştirilen incelemelerde Aziz İhsan Aktaş'ın 2020 yılında Beşiktaş Levent'te G.G.'nin üzerine kayıtlı "İldeniz Organizasyon Ltd. Şti." isimli bir şirket kurdurduğu belirlendi.