Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Ramazan'da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi

Ramazan'da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi

Ramazan ayı, sevdiklerimizle sofralarımızı paylaşmanın, bereketin ve huzurun en yoğun şekilde hissedildiği zamanlardan biridir. Bu özel ayda her akşam iftar sofralarını süsleyen ve Ramazan'ın simgesi haline gelen lezzetlerin başında ise kuşkusuz Ramazan pidesi yer alır. Ramazan ayının geleneksel adetlerinden biri de ezan vaktine yakın fırınların önünde girilen uzun pide kuyruklarıdır. Peki evde tam kıvamında sütlü Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte bilinmesi gereken tüm püf noktalar.

Giriş Tarihi: 01.03.2025 12:18
Ramazan’da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi

Ramazan ayı, sevdiklerimizle sofralarımızı paylaştığımız, bereketin ve huzurun en güzel zamanıdır. Bu özel ayda, en vazgeçilmez lezzetlerden biri de kuşkusuz Ramazan pidesi! Bugün, geleneksel ramazan pidesinin sütlü versiyonunu hazırlıyoruz. Hem yumuşacık hem de nefis kokusu ile sofralarınıza lezzet katacak bir tarif! İşte Ramazan pidesi yapım aşamaları...

Ramazan’da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi
Sütlü Ramazan Pidesi Malzemeleri

1 su bardağı ılık süt 🥛
1 su bardağı ılık su 💧

2 yemek kaşığı toz şeker 🍬
1 paket kuru maya (10 g) 🍞

1 tatlı kaşığı tuz 🧂
4 su bardağı un (yavaşça ekleyin, ihtiyaca göre artırılabilir) 🌾

2 yemek kaşığı zeytinyağı 🫒
1 yumurta sarısı (üzeri için) 🍳

1 tatlı kaşığı pekmez (üzeri için) 🍯
Çörek otu (isteğe bağlı) 🌿

Ramazan’da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi

YAPILIŞI

Hamuru Hazırlayın: Bir kaba ılık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Ardından tuz ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur çok sert olmamalı, hafif elastik bir dokuya sahip olmalı

Ramazan’da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi

HAMURU DİNLENDİRİN

Hamuru üzerine nemli bir bez örtüp, yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur, güzelce kabarmalı.

Ramazan’da kokusu bütün evi saracak! Sütlü ramazan pidesi tarifi

HAMURA ŞEKİL VERİN

Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayarak pide şekli verin. Pidelerin üst kısmını, parmaklarınızla bastırarak açın.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN