Ramazan ayı, sevdiklerimizle sofralarımızı paylaştığımız, bereketin ve huzurun en güzel zamanıdır. Bu özel ayda, en vazgeçilmez lezzetlerden biri de kuşkusuz Ramazan pidesi! Bugün, geleneksel ramazan pidesinin sütlü versiyonunu hazırlıyoruz. Hem yumuşacık hem de nefis kokusu ile sofralarınıza lezzet katacak bir tarif! İşte Ramazan pidesi yapım aşamaları...
1 su bardağı ılık süt 🥛
1 su bardağı ılık su 💧
2 yemek kaşığı toz şeker 🍬
1 paket kuru maya (10 g) 🍞
1 tatlı kaşığı tuz 🧂
4 su bardağı un (yavaşça ekleyin, ihtiyaca göre artırılabilir) 🌾
2 yemek kaşığı zeytinyağı 🫒
1 yumurta sarısı (üzeri için) 🍳
1 tatlı kaşığı pekmez (üzeri için) 🍯
Çörek otu (isteğe bağlı) 🌿
YAPILIŞI
Hamuru Hazırlayın: Bir kaba ılık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Ardından tuz ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur çok sert olmamalı, hafif elastik bir dokuya sahip olmalı