Ramazan ayında kalabalık iftar sofraları bereketi paylaşmanın vesilesi oluyor. Özellikle bu zamanlarda yüzlerce tarif arasında kaybolup, "Ne pişirsem?" diye düşünmek oldukça normal. Eğer siz de evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak tatlı tarifleri arıyorsanız doğru yerdesiniz! İşte pişirme sırları...
HURMALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
7-8 adet hurma (çekirdeksiz, doğranmış)
1 paket vanilin
Yapılışı:
Hurmalara sıcak su ekleyerek yumuşamalarını sağlayın ve ardından blender ile püre haline getirin.
Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca içine hurma püresi ve vanilini ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın.
Kaselere paylaştırarak soğumaya bırakın. Üzerini ceviz veya tarçın ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
GÜLLAÇ
Malzemeler:
10 yaprak güllaç
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi veya fındık
1 paket vanilin
Gül suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Sütü bir tencerede ısıtın, şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Güllacı geniş bir tepsiye alın, her yaprağın arasına süt dökerek ıslatın. Orta katmana ceviz serpiştirin.
Tüm yaprakları sütle ıslattıktan sonra üzerini kapatarak bir süre dinlendirin.
Servis ederken isteğe bağlı olarak gül suyu ekleyebilir ve nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.