Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi tatlılar, hafif ve pratik olduğunda daha da keyifli oluyor. Siz de evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak farklı tatlı tarifleri arıyorsanız doğru yerdesiniz! İşte hem hafif hem de lezzetli tatlı önerileri.

Giriş Tarihi: 05.03.2025 15:13
Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

Ramazan ayında kalabalık iftar sofraları bereketi paylaşmanın vesilesi oluyor. Özellikle bu zamanlarda yüzlerce tarif arasında kaybolup, "Ne pişirsem?" diye düşünmek oldukça normal. Eğer siz de evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak tatlı tarifleri arıyorsanız doğru yerdesiniz! İşte pişirme sırları...

Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

HURMALI MUHALLEBİ

Malzemeler:

3 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

7-8 adet hurma (çekirdeksiz, doğranmış)

1 paket vanilin

Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

Yapılışı:

Hurmalara sıcak su ekleyerek yumuşamalarını sağlayın ve ardından blender ile püre haline getirin.

Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin.

Koyulaşınca içine hurma püresi ve vanilini ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın.

Kaselere paylaştırarak soğumaya bırakın. Üzerini ceviz veya tarçın ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

GÜLLAÇ

Malzemeler:

10 yaprak güllaç

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı ceviz içi veya fındık

1 paket vanilin

Gül suyu (isteğe bağlı)

Pratik Ramazan tatlıları: Bu 3 lezzeti not edin! Herkes tarifini soracak

Yapılışı:

Sütü bir tencerede ısıtın, şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Güllacı geniş bir tepsiye alın, her yaprağın arasına süt dökerek ıslatın. Orta katmana ceviz serpiştirin.

Tüm yaprakları sütle ıslattıktan sonra üzerini kapatarak bir süre dinlendirin.

Servis ederken isteğe bağlı olarak gül suyu ekleyebilir ve nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN