Restoranlarda servis edilen, dışı çıtır içi yumuşacık patates kızartmasının sırrı ortaya çıktı. Sosyal medyada kullanıcıların paylaştığı tariflerle birlikte, mükemmel kıvamda patates kızartmasının püf noktası belli oldu. Peki patates kızartması sert olması için ne yapmak lazım?
YAĞ ÇEKMEYEN ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI YÖNTEMLERİ
1. Doğru patatesi seçin
Dışı çıtır, içi yumuşak bir sonuç için nişastası bol patatesleri tercih edin. Kabukları kalın, iri ve sarı tonlu patatesler kızartmada en iyi performansı verir.
2. Eşit boyda doğrayın
Patatesleri gelişigüzel değil, dikkatlice kesin. İnce doğrananlar daha çıtır olurken, kalın dilimler iç kısmın yumuşak kalmasını sağlar. Ancak hepsinin aynı kalınlıkta olması çok önemlidir; aksi halde bazıları yanar, bazıları pişmeden kalır.